Judecătorul Cristi Danileţ a „dovedit”, definitiv, în Justiţie, Inspecţia Judiciară şi revine în magistratură

Date:

Share post:

Cristi Danileţ, judecătorul dat afară din magistratură la finele anului 2021, a câştigat ieri definitiv şi al treilea proces cu Inspecţia Judiciară şi va reveni în magistratură.

Judecătorul Cristi Danileţ fusese exclus din magistratură pentru nişte motive absolut hilare: postase pe internet, pe reţele sociale, două filmuleţe în care arăta cum îşi tundea gardul viu şi cum îşi făcea curăţenie în curte.

I s-a reproşat, de asemenea, că face politică, dar magistratul e membru doar în două organizaţii neguvernamentale, care numai cu politica nu se ocupă: asociația VeDem Just, care desfășoară activități de educație juridică pentru copii, și asociația ICDE, care susține valorile fundamentale ale UE.

Adevărul e că judecătorul Cristi Danileţ a fost un adversar înverşunat al tentativelor Puterii politice de a-şi subordona Justiţia; de aici i s-a tras excluderea din magistratură, nu de la filmuleţul cu tunsul gardului viu.

Despe mizeriile care i s-au făcut acestui magistrat am scris aici.

„Azi (ieri – n.r.) am câștigat și cel de al treilea dosar făcut de către Inspecția Judiciară în care am fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către Curtea Supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului.

Reprezentat de avocata Nicoleta Popescu

Am fost reprezentat de doamna avocat Nicoleta Popescu, din București. E a doua cauză în care mă reprezintă cu succes!

Am fost suspendat din funcție din data de 13 dec 2021 până azi, 24 aprilie 2023. Soluția de revenirea a mea în magistratură e definitivă.

Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm!”, a transmis judecătorul Cristi Danileţ.

E un succes pentru judecătorul Danileţ, dar şi pentru avocata Nicoleta Popescu, o maestră a barei. Acum trei ani, dna Popescu a fost cea care a reprezentat-o pe fosta procuroare-şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, în procesul pe care l-a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, contra statului român, după ce fusese dată afară de la şefia DNA. Vă mai amintiţi de „ievaluările” ex-ministrului de Justiţie, Tudorel Toader, poate…

sursa foto: arhivă ArgeşulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cod galben de ploi în sud-estul României. Vizat, și tot județul Argeș. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie ANM a emis azi o...

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...