Judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti, la fel ca şi cei de la instanţa imediat inferioară, Tribunalul Judeţean Argeş, au decis azi să continue protestele împotriva deciziei Parlamentului de a le tăia pensiile speciale.

„Este afectată independenţa Justiţiei”, se vaită în cor robele negre şi cele gri. Ca şi cum numai purcoiul de bani nemunciţi le-ar garanta cinstea şi dedicaţia pentru profesie.

Astfel, Curtea de Apel Piteşti a informat azi următoarele, printr-un comunicat de presă:

„… În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din această dată (azi – n.r.) s-a hotărât, cu un număr de 21 de voturi din totalul celor 37 de judecători prezenţi, continuarea formei de protest în forma adoptată iniţial până la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale ce urmează să fie pronunţată în legătură cu legea de eliminare a pensiilor de serviciu.

Urmează să fie întocmită de către fiecare secţie a Curţii de Apel Piteşti o listă privind cauzele urgente ce se vor judeca în perioada protestului.

Lista cauzelor urgente se va comunica şi Barourilor Argeş şi Vâlcea, având în vedere cererile adresată de aceste instituţii în acest sens”.

Altfel spus, pe perioada „grevei” judecătoreşti, se vor judeca doar cauzele pe care domnii judecători le consideră urgente. Celelalte mai pot aştepta.

O măsură similară au decis să ia şi judecătorii, grefierii şi personalul auxiliar de la Tribunalul Argeş. Se vor judeca doar cauzele ce nu suportă amânare, iar arhiva va avea program de lucru cu publicul restrâns de la opt la două ore zilnic (între 8.30 şi 10,30).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here