Judecător din Cluj: „Ţara în care condamnaţii sunt lăudaţi şi transformaţi în lideri de opinie e bolnavă”

Date:

Share post:

Magistratul Cristi Dănileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, actualmente judecător la Tribunalul Cluj-Napoca, a reacţionat, aseară, faţă de asaltul asupra Justiţiei din care Puterea pare a nu se mai opri.

Dl Dănileţ a înfierat, de asemenea, aplicaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, către infractori, în detrimentul oamenilor cinstiţi din această ţară.

Reamintim că ministrul Toader a anunţat că Guvernul Dăncilă are în vedere emiterea unei ordonanţe de urgenţă, prin care unor condamnaţi definitiv să li se acorde anumite „măsuri compensatorii”.

Despre această ordonanţă au scris pe larg colegii de la G4Media, aici.

Redăm mai jos câteva rânduri postate de judecătorul din Cluj-Napoca, pe contul domniei-sale de pe o reţea de socializare.

Sublinierile ne aparţin.

„Văd că ministrul Justiției anunță măsuri compensatorii pentru condamnații penal, începând cu anul 2014 și până la zi, care nu mai pot depune contestații în anulare cu privire la completul de 5 judecători de la ICCJ care i-a judecat definitiv.

Evident, este vorba de demnitari ai statului condamnați mai ales pentru acte de corupție și asimilate corupției.

Eu zic că se pripește. Ca ministru al Justiției ar trebui să vegheze la înfăptuirea justiției și nu la imacularea condamnaților printr-un fel de reabilitare inventată ad-hoc. 

Astfel, se pare că ministrul face referire la persoane condamnate care nu mai pot ataca deciziile judecătorești cu vreo cale ordinară sau extraordinară de atac. Asta înseamnă că justiția a spus: „EȘTI VINOVAT!” în mod definitiv.

Păi, atunci, nimeni și nimic nu poate încălca o astfel de decizie. Nu are importanță că au fost condamnați de anumiți 5 judecători și nu de alți 5 judecători. Judecătorii nu pot fi aleși de părți, am trecut de vremea când se făceau astfel de șmecherii prin instanțe.

Condamnaților definitiv nu li se cere iertare și ei nu pot fi despăgubiți. Ei sunt vinovați de încălcarea legii, au cazier judiciar și trebuie să își ispășească pedeapsa.

Este bolnavă țara unde condamnații sunt lăudați, victimizați, transformați în lideri de opinie. Astfel de persoane nu pot beneficia de măsuri compensatorii din partea statului. Sunt niște oameni ai fărădelegii și atât”, a scris judecătorul Dănileţ.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cerc de limba engleză pentru profesori, la Școala Gimnazială Ion Minulescu din Pitești

Alaltăieri, 18 mai, Școala Gimnazială Ion Minulescu și-a deschis...

Va fi gata sau nu, anul acesta, drumul expres DEx12 Craiova-Pitești? Părerile sunt împărțite

Pe cele două loturi încă nefinalizate ale DEx12 Craiova-Pitești,...

42 km din autostrada A1 București-Pitești se reabilitează cu bani de la bugetul de stat

Sectorul cuprins între km 44 și 86 din autostrada...

Teatrul Alexandru Davila Pitești, la festivaluri de teatru la Suceava, Buzău și Reșița

Actorii de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești vor...