După cum titram aseară, după meciul de fotbal Şahtior Karagandy-FCSB, care s-a încheiat cu eliminarea echipei româneşti la penalty-uri, o umilinţă nu vine niciodată singură. Dezastrului echipei naţionale olimpice şi eşecului ruşinos al echipei lui Becali li s-au alăturat aseară alte două rezultate negative ale echipelor româneşti în a treia competiţie europeană, Conference League.

Primul a fost cel al lui Sepsi Sfântu-Gheorghe, care a jucat acasă, în compania echipei slovace Spartak Trnava. Meciul a început de la 0-0, scor înregistrat în turul din Slovacia. Sepsi a condus cu 1-0, dar a fost egalată. Remiza s-a menţinut şi după prelungiri, astfel că s-a trecut la lovituri de departajare de la 11 m. Aici slovacii s-au impus, neratând niciun penalty, în vreme ce Sepsi a irosit două (unul apărat de portar, celălalt ratat).

Una peste alta, însă, „secuii” au luptat pentru calificare, chiar la debutul lor în cupele eropene, au arătat dârzenie şi ambiţie pe teren şi au părăsit competiţia în aplauzele suporterilor din Sfântu-Gheorghe. De notat că, la finalul jocului, spectatorii covăsneni i-au aplaudat şi pe învingători, lucru mai rar pe stadioanele din ţara noastră.

Ruşinea serii s-a petrecut la Craiova, acolo unde CSU trebuie să mai spele ceva din ruşinea înfrângerii (0-1 în tur) suferite în faţa formaţiei albaneze KF Laci, o echipă socotită relativ modestă chiar şi în fotbalul albanez. Însă, CSU Craiova şi-a mai dezamăgit o dată suporterii, după ce şi anul trecut fusese eliminată din Europa de o echipă modestă din Georgia, nereuşind decât un 0-0 cu KF Laci (foto).

Albanezii au jucat cu mult mai multă ambiţie decât oltenii şi au reuşit, fără prea mari emoţii, să-şi conserve avantajul luat în prima manşă. Iar fotbalul românesc, mulţumită celor de la CSU Craiova şi FCSB, să mai bifeze două umilinţe pe care puţini microbişti credeau că fotbalul românesc le va trăi vreodată.

Iar dacă adăugăm la cele de mai sus şi maniera jenantă în care campioana României, CFR Cluj-Napoca, s-a chinuit îngrozitor pentru a se califica, în faţa unei echipe de amatori din Gibraltar, avem tabloul complet al neputinţei generalizate în care a ajuns să se scalde fotbalul românesc, în ansamblul său.

sursa foto: KF Laci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here