De poimâine încolo, vreme de trei zile, iubitorii de automobilism din Argeş se vor putea delecta cu spectacolul ce va fi, cu siguranţă, oferit de o nouă ediţie a Raliului Argeşului, etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri.

Raliul Argeșului… aduce în prim plan Transfăgărășanul, legendarul drum cunoscut la nivel mondial.

„Evenimentul este unul de referință în județul Argeș și în întreaga zonă a Munteniei, fiind cea mai importantă competiție automobilistică din sudul țării. După ce decenii întregi s-a desfășurat pe macadam, cursa a fost mutată pe asfalt și pe celebrul Transfăgărășan…

… În 2020, un an dificil în care evenimentele sportive au avut parte de dificultăți, Raliul Argeșului a deschis sezonul intern al Campionatului Național de Raliuri, cu o ediție spectaculoasă, 66 de echipaje fiind prezente la start. Cum autoritățile au stabilit numeroase relaxări în ultima perioadă, organizarea competiției în 2021 va avea parte de noutăți importante și benefice atât pentru sportivi, cât și pentru fani.

Probele

  • Vineri, 11 iunie:
    • 15:36 – Proba specială (PS) 2, pe Mateiaș
    • 17:52 – PS4 Mateiaș
  • Sâmbătă, 12 iunie:
    • 11:37 – PS6 Transfăgărășan

Raliul Argeșului programează 8 probe speciale pe durata a două zile de concurs: vineri, 11 iunie, și sâmbătă, 12 iunie. Traseul… va purta concurenții pe 123 de kilometri cronometrați în principalele zone ale județului Argeș.

Joi, 10 iunie, echipajele înscrise vor participa la startul festiv din Piața Primăriei din Pitești, un eveniment unde fanii vor face cunoștință cu piloții și copiloții, momentul ideal pentru autografe și fotografii. Vineri, participanții vor efectua testele oficiale pe traseul de lângă Budeasa Mică între 8,15 și 12,30, ca mai apoi să pornească pe patru probe speciale în zona Câmpulung.

Sâmbătă este ziua cea mai lungă a Raliului Argeșului, atenția fiind concentrată pe Transfăgărășan și peisajele superbe din Munții Făgăraș. Concurenții vor parcurge drumul dintre Barajul Vidraru și Cabana Capra dus-întors, într-o provocare dificilă, cu sute de viraje succesive pe care piloții se vor duela cu secundele. În final, cele mai bune echipaje vor fi aplaudate la festivitatea de premiere programată la 19,30 în Pitești”, au transmis organizatorii, printr-un comunicat de presă.

În imagine, traseul a două probe speciale pe Mateiaş.

sursa foto: Facebook/Raliul Argeşului

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here