Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 martie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale aparținând lui Mozart și Franck.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei revin, la Filarmonica Pitești, dirijorul Theo Wolters și solista Monica Florescu.

În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Concert pentru pian și orchestră în do minor nr. 24, și César Franck –Simfonia în re minor.

Despre Theo Wolters nu mai revenim cu detalii, el fiind deja binecunoscut melomanilor din Piteşti.

„Pianista Monica Florescu (foto, a doua din stânga) a început studiile muzicale la patru ani, debutând pe scena Ateneului Român de la 8 ani, ca laureată a Concursului „Lira de Aur”.

Pasiunea pentru muzică este aprofundată la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti şi la Universitatea Naţională de Muzică, pe care o absolvă în 2003.

Îşi perfecţionează studiile muzicale la Conservatorul Regal din Anvers, unde obţine trei diplome de licenţă şi de specializare… În paralel cu activitatea de solistă, Monica Florescu susţine recitaluri camerale alături de „Spirale Piano Trio”… Are înregistrări la Radio România Bucureşti, la diferite posturi de televiziune şi la case de discuri.

Din 2013 este profesor titular la catedra de pian a Institutului Superior de Muzică din Xalapa, statul Veracruz, Mexic”, informează Filarmonica Piteşti.

sursa foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here