Joi seară, cu începere de la ora 19, Memorialul Închisoarea Piteşti este din nou gazda unor manifestări menite să menţină în atenţia publicului ororile din perioada comunistă, spre a nu fi uitate şi repetate.

„Galina Răduleanu, fostă deținută politic, este invitată să… vorbească despre experiența detenției din perioada comunistă, despre ce înseamnă condamnarea la închisoare pentru crima de gândire anticomunistă, dar și despre asumarea responsabilității în comunism și după căderea lui”, se arată într-cun comunicat de presă al orgaizatorului.

Volumul de memorii al Galinei Răduleanu, intitulat „Repetiţie la moarte. Din spatele gratiilor”, bazat pe perioada detenţiei sale, va fi disponibil la Librăria Manuscris, aflată în interiorul Memorialului Închisoarea Piteşti.

Galina Răduleanu

Nu este singurul eveniment ce va fi găzduit de Memorial, joia aceasta.

„De la ora 21, Andrei Mușat (BINOM+1) ne propune un performance pentru o reflecție la zi asupra istoriei recente. Momentul de performance „Geisterbahnhöfe” (stații fantomă) – centrat pe impactul construcției Zidului Berlinului asupra stațiilor de metrou berlineze – este secondat de video-mapping-ul semnat Dan Adrian Ionescu și adnotat sonor de Andrei Bălan, Dan Adrian Ionescu și Călin Torsan.

Performance-ul se va desfășura lângă fragmentele din Zidul Berlinului expuse în curtea Memorialului. Evenimentul se va desfășura în aer liber”, a mai comunicat organizatorul.

Intrarea publicului este liberă.

sursa foto: Memorialul Închisoarea Piteşti, Cuvântul Ortodox

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here