„Jihadul” imobiliar al primarului Cristian Gentea e cam selectiv

Date:

Share post:

Pe unele şantiere imobiliare din Piteşti, primarul Cristian Gentea nu va cuteza niciodată să efectueze vreun control la „sânge”, aşa cum a făcut cu blocul de la Tancodrom. Toată lumea ştie de ce.

Pe la mijlocul lunii în curs, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a „călcat”, cu alai de la Poliţia Locală pe urme, şantierul unui bloc de pe strada Nicolae Iorga, din zona Tancondrom.

„… vor fi aplicate, în cazul de față, prevederile legale pentru oprirea lucrărilor și aducerea construcției la forma prevăzută de autorizația primită, cea pentru locuință, nu clădire colectivă, dezvoltatorul fiind nevoit să dărâme construcția ilegală… Nerespectarea autorizației de construire va duce la demolarea construcțiilor ilegale, în Pitești!”, a comunicat triumfalist Primăria.

Cât pe ce să-l credem pe dl primar Gentea, dacă n-ar exista prin Piteşti şi alte exemple de construcţii care ies, evident, din tiparele legalităţii sau sunt la limita acesteia. Pe unele dintre acestea, echipele municipalităţii fie nu le vor controla niciodată, fie vor fi nişte controale laxe, de genul „Nu-i aşa că aţi respectat legislaţia întru totul?” „Ba daaaa”.

Un exemplu: imobilul de pe strada Mircea Eliade din cartierul Găvana, cunoscut sub numele de Hermes Nord Residence, al firmei Hermes Investment Nord SRL. Practic, la imobilul respectiv, unele locuri de parcare, prevăzute a exista la parterul clădirii, au „dispărut”, în locul lor construindu-se câteva apartamente/garsoniere.

A fost sesizat Inspectoratul Judeţean în Construcţii Argeş, care a constatat că firma numită „a executat lucrări de construcţii fără să deţină autorizaţie de construire”, după cum se reiese din facsimilul de mai jos.

Facsimil dintr-o adresă a Inspectoratului Judeţean în Construcţii Argeş

În cazul acesta, foarte probabil că dlui Cristian Gentea i s-a muiat niţel intransigenţa dovedită în cazul construcţiei de la Tancondrom şi cu care-i ameninţă pe alţi constructori de imobiliare din Piteşti. Explicaţia ar fi că firma Hermes Investment Nord SRL e controlată de familia Păun (cu numeroase afaceri imobiliare şi în alimentaţie publică) iar administrator al ei este dl Mario Păun.

Mario Păun, politician PSD şi om de afaceri, nu riscă să fie deranjat de primarul Gentea

Acesta din urmă e fost şef al Tineretului PSD din Piteşti (fost, mai înainte, candidat la Camera Deputaţilor din partea PP-DD, la Costeşti), apoi chiar consilier judeţean PSD, o scurtă perioadă, anul trecut. În 2016, Mario Păun a candidat la Parlament din partea PSD, dar a „prins” un loc neeligibil pe liste.

Dacă în politică dl Păun n-a avut parte de succese prea mari, în afacerile imobiliare are. Inclusiv cu blocul de pe strada Mircea Eliade, pentru că e aproape exclus ca intransigenţa primarului Gentea să se reverse şi asupra sa.

surse foto: CJ Argeş, Primăria Piteşti

1 COMENTARIU

  1. Sunteti niste mizerii…
    Cautati sa dezinformati pe vorbe.

    Nu dezinformăm pe vorbe, informăm pe baza unor documente şi fapte. La următorul comentariu injurios o să ne vedem nevoiţi să vă interzicem accesul pe site-ul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Se opreşte curentul în cartierul Prundu

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice în...

A intrat cu maşina în stâlp care a căzut peste un contor de gaze

În urmă cu câteva momente, pompierii de la Detașamentul...

Trei medalii de aur pentru judoka piteșteni

Sportivii piteșteni prezenți la Campionatul Balcanic de Judo pentru...

Expoziţie auto retro la Ştefăneşti

Mâine, 1 octombrie 2022, Clubul Sportiv de Automobilism DACIA...

Actorul Alexandru Arşinel a murit

După o lungă perioadă în care actorul s-a luptat...

Liceenii din județul Argeș au primit vizita jandarmilor argeșeni

Aproximativ 500 de elevi de liceu, din cinci instituții...

Piteșteanul Petrică Andrei, solistul concertului de jazz al Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează vineri, 30 septembrie, de la ora...

Intratre gratuită la Grădina Zoologică din Piteşti, marţi 4 octombrie

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor (World Animal Day),...