În perioada 1-3 februarie, jandarmii argeşeni au participat la proiectul Şcoala de Iarnă „Fulg de Nea” – ediţia a 12-a, desfăşurat de către Organizaţia Naţională Cercetaşii României la Cabana Voina din masivul Iezer – Păpuşa.

Copiii au fost foarte receptivi

Pe parcursul celor trei zile, jandarmii au avut ocazia de a le prezenta celor 80 de tineri cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, teme preventiv-educative, principalele misiuni ale Jandarmeriei Române în mediul montan şi regulile de respectat pe traseele turistice.

De asemenea, tinerii au fost însoţiţi de jandarmi pe un traseu turistic montan, unde au aplicat regulile învăţate anterior.

În ultima zi a Şcolii de iarnă, jandarmii argeşeni le-au prezentat tinerilor dotarea cu tehnică şi materiale a posturilor montate şi au organizat un rapel, unde copiii au avut ocazia să simtă pe propria piele ce înseamnă să cobori de pe munte în condiţii de iarnă.

La această activitate au participat şi reprezentanţi ai Salvamont România, Formaţiunea Câmpulung care, la rândul lor, au prezentat tinerilor principalele atribuţii pe care aceştia le au şi au organizat activităţi practice de căutare a unor persoane care au fost surprinse de avalanşă.

La sfârşitul celor trei zile, copiii s-au declarat mulţumiţi că au putut învăţa de la adevăraţi profesionişti ce au de făcut atunci când se deplasează pe munte şi au promis că se vor întoarce.

Informaţiile de mai sus provin dintr-un comunicat de presă al Jandarmeriei Argeş.

sursa foto: Jandarmeria Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here