Jandarmii argeşeni i-au luat la puricat pe transportatorii de lemne fără acte

Date:

Share post:

„În ultimele două săptămâni, mai mulți transportatori de material lemnos din județul Argeș au fost depistați de către jandarmii argeșeni că au transportat material lemnos peste limita a 20mc/12 luni consecutive, fără a se înregistra în aplicația SUMAL”, a informat, în această seară, biroul de presă al Jandarmeriei Argeş.

„Astfel, în zilele de 26 ianuarie și 4 februarie, jandarmii din cadrul Postului de jandarmi montan Arefu au depistat două persoane de 42 si 33 de ani din Sălătrucu și Pietroșani, care, în ultimele 12 luni, au efectuat 79, respectiv 87 de transporturi de material lemnos în regim propriu, nerespecatând astfel prevederile legale de a se înregistra în aplicația SUMAL.

Astfel, materialul lemnos fiind  considerat fără proveniență legală, cele două persoane au fost sancționate conform art. 19, alin. 2, lit. a) și c) din legea 171/2010, cu amenzi în valoare totală de 12.000 lei.

De asemenea, pentru transporturile efectuate de către unul dintre cei doi contravenienți în ultimele 6 luni au fost identificați emitenții avizelor de însoțire, care au fost sancționați cu amendă în valoare de 25.000 lei, conform Legii 171/2010, art. 19, alin 1, lit. c) și d) și s-a aplicat masura complementară de confiscare valorică a 173 mc lemn foc de fag, în valoare de 29.929 lei.

Aceeași procedură urmează a se desfășura și pentru cel de-al doilea transportator, în vederea identificării și sancționării expeditorilor. Astfel de acțiuni vor continua și pe viitor, combaterea delictelor silvice fiind una dintre prioritățile jandarmilor argeșeni”, a mai informat biroul de presă al Jandarmeriei Argeş.

sursa foto: Jandarmeria Argeş

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...