Consemnăm azi cu plăcere despre o frumoasă iniţiativă a celor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Judeţean Argeş: aceea de a marca într-un mod inedit aniversarea a 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Iar pentru că domnii de la biroul de presă al Jandarmeriei Argeş au redactat un comunicat de presă, în acest sens, cel puţin la fel de frumos, în reproducem aici integral.

„Se spune că în viață, un om trebuie să facă o casă, un copil și să planteze un pom…

Pornind de la această zicală, am ales astăzi, în apropierea aniversării a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române să plantăm nu unul, ci 171 de copaci, câte unul pentru fiecare an de existență al instituției noastre.

Nici copacul nu a fost ales întâmplător… am ales să plantăm 171 de stejari pentru ca stejarul este simbolul puterii, al protecției și al durabilității.

De asemenea, stejarul este asociat cu uniforma militară, frunzele acestuia regăsindu-se sub formă de embleme pe uniforma militară.

Au fost plantaţi 171 de stejari

Ne-au fost alături în demersul nostru, reprezentanți ai Ocolului Silvic Pitești și Ocolului Silvic Domnești care ne-au pus la dispoziție terenul și puieții pe care i-am plantat, dar și reprezentanți ai Fundației Conservation Carpathia.

Tuturor le mulțumim pentru implicare și pentru iubirea față de natură și de interesul pe care îl au pentru viitorul acesteia”, a transmis azi Jandarmeria Argeş.

sursa foto. Jandarmeria Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here