O întâmplare demnă de cascadorii râsului s-a petrecut, ieri, la ghişeul Poliţiei judeţene Argeş pentru eliberarea cazierelor judiciare.

„În cursul zilei de 4 iunie a.c., un bărbat de 27 de ani s-a prezentat la sediul Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, solicitând eliberarea unui extras de pe cazierul judiciar.

Din verificări a rezultat că acesta trebuia să se afle în izolare la domiciliu, măsură în vigoare până în ziua de 6 iunie a.c.

Drept urmare, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020, iar despre situaţia acestuia a fost înştiinţat Centrul Judeţean de Comandă şi Conducere a Intervenţiei Argeş, pentru a dispune cu privire la măsurile complementare”, a informat Poliţia Argeş.

Spaţiul respectiv, închis şi dezinfectat

„De asemenea, spaţiul destinat primirii publicului, în care bărbatul a pătruns, a fost închis temporar şi dezinfectat, activitatea fiind reluată fără a se înregistra o perturbare majoră a fluxului de lucru de la ghişeul în cauză.

Facem precizarea că lucrătorii ghişeului nu au avut contact direct cu persoana în cauză, activitatea ghişeului de lucru cu publicul al Serviciului Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă având implementate, încă din data de 12 martie 2020, măsuri preventive pentru un grad sporit de siguranţă sanitară.

Totodată, toate spațiile Inspectoratului de Poliție Județean Argeș sunt dezinfectate zilnic, cu precădere cele cu afluență mare de persoane, în care se efectuează, în mod curent, activități de lucru cu publicul.
Pentru evitarea aglomerării de persoane, recomandăm tuturor cetățenilor ca pentru depunerea actelor să fie utilizate căi de transmitere în mod electronic (e-mail/fax) sau prin poștă.

Pentru informaţii suplimentare privind programul de lucru al ghişeelor, condiţiile de eliberare a documentelor şi activitatea de relaţii cu publicul, puteţi verifica secțiunea dedicată demersului de care aveți nevoie, în mod gratuit, pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş: https://ag.politiaromana.ro/ la secţiunea UTILE”, a mai informat Poliţia.

Nicio toleranţă pentru inconştienţi

„Atragem atenția tuturor cetățenilor cu privire la importanța, pentru noi toţi, a respectării restricțiilor specifice stării de alertă, și reamintim că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, dar şi că necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză!

Nu se va arăta nicio toleranţă faţă de cei care nu înţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care, cu bună ştiinţă, nu vor respecta ceea ce pentru majoritatea oamenilor a devenit obişnuinţă.

Polițiștii argeșeni implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare, alături de celelalte structuri care acţionează în sistem integrat, sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii.

Abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor specifice stării de alertă vor fi sancționate.

Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul de a limita, la nivel personal, riscul de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, a mai transmis biroul de presă al Poliţiei Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here