Aseară, prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a avut o izbucnire nervoasă fără precedent la adresa întregii prese locale din judeţ, postând, pe contul domniei-sale de Facebook, un text de o virulenţă de care nu-l credeam capabil pe universitarul rasat pe care îl bănuiam că e.

Cele mai delicate epitete cu care ne gratulează prefectul Soare, pe toţi laolaltă, sunt rău-intenţionaţi, proşti grămadă, habarnişti, incompetenţi, slab pregătiţi ca jurnalişti.

Iar epitetele astea ni le adresează tuturor jurnaliştilor din presa locală. Nu comentăm, deocamdată, vorbele prefectului Soare, ci îi reproducem aici ieşirea necontrolată.

Asta în speranţa că are prin preajma domniei-sale cel puţin un consilier în ale presei care să nu fie aşa de prost ca noi, ceilalţi (care am rămas ziarişti, nu ne-am făcut consilieri) şi care să-l sfătuiască să-şi prezinte repede scuze.

Textul prefectului Emanuel Soare

„Intoxicări peste intoxicări, minciuni peste minciuni, peste tot în presa online locală. Toată lumea acuză prefectul că pune bătrânii să își plătească testele COVID 19, că nu este interesat de sănătatea argeșenilor, că pune spitalele pe butuci, că nu dă niciun ban spitalelor, că vinde măști și combinezoane, că face numiri politice, că nu e bine văzut în presa națională, că…

În ultimele săptămâni aceeași presă urla că spitalele ascund informații despre cazuri, că medicii nu primesc materiale de protecție, că spitalele nu sunt pregătite pentru covid, că nu se fac circuite, că nu se respectă proceduri, că medicii nu sunt informați, că nu sunt ascultați, că nu se achiziționează echipamente, că nu sunt medicamente, că managerii nu își fac treaba, că medicii se infectează unii de la alții, că nimeni nu face nimic pentru a schimba situația din spitale, că…

Când medicii se infectau pe capete în spitale, când se sustrăgeau materiale din depozite, când managerii nu își făceau datoria, când sănătatea publică era în pericol din cauza focarelor din spitale am promis că nu voi tolera incompetența, indolența sau reaua-voință și că voi lua măsuri dure care vizează inclusiv schimbări de management.

Acum, când o parte dintre aceste măsuri au fost luate, aceeași presă se face că a uitat aceste grozăvii și invocă penibilele motive politice. Ca și cum se fac că uită că prefectul face administrație, că deciziile sunt strict administrative și nu au legătură cu politica.

Armate de (pseudo)politicieni guralivi reuniți (prin contracte, probabil, spun gurile rele) peste noapte proliferează minciuni despre rolul (inventat) al prefectului în finanțarea spitalelor argeșene.

Incompetența lor strigă atât de tare – prin textele scrise de alții pe paginile lor, bineînțeles – încât ai senzația că trăim într-un film cu proști. Habar nu au despre rolul ministerului sau al autorităților locale în coordonarea sau administrarea spitalelor, habar nu au despre cum funcționează Casa de Asigurări de Sănătate, habar nu au despre modul cum ajung medicamentele la spitale, habar nu au despre finanțarea covid. Habar nu au că nu au habar. Dau vina pe prefect. Li s-a terminat gândirea, asta dacă a existat vreodată, și s-au apucat de politică.

Aceste armate de zeloți guralivi spun că ministerul nu a făcut nimic pentru spitalele covid, asta da prostie de pus în ramă!

Habar nu au cine plătește personalul medical detașat să lucreze cu pacienții suspecți sau pozitivi, habar nu au ce trebuie să facă pentru ca ministerul să le finanțeze 90% din echipamentele medicale de care au nevoie, habar nu au de solicitările de decontare către casa de asigurări, habar nu au să își facă treaba în funcțiile pe care le au.

Prin urmare, prefectul este de vină pentru incompetența și prostia lor. Același prefect care va lua, în continuare, toate măsurile necesare pentru vindecarea sistemului medical argeșean și se va asigura că, atât cât ţine de el, habarnismul, incompetența, hoţia, şpaga, indolenţa nu vor mai face casă bună cu Argeșul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here