Nu e argeşean de baştină, dar a fost mereu considerat ca unul de-al locului de către suporterii lui FC Argeş.

A cunoscut, ca jucător, cele mai mari satisfacţii în tricoul lui Dinamo Bucureşti, dar a fost mereu perceput ca fiind Tameş de la Argeş.

A renunţat la cariera de jucător profesionist, dar n-a renunţat nicio clipă la fotbal. Pentru că jocul de fotbal a fost pentru el, în primul rând, o plăcere şi abia apoi o ocupaţie lucrativă.

Sunt mulţi care zic că, în ciuda celor 41 de ani, ar avea loc şi acum în linia mediană a lui FC Argeş, echipă pe care îşi doreşte să ajungă să o antreneze, într-o bună zi.

Deocamdată, îşi face „rodajul” ca tehnician pe banca echipei de liga a 4-a Argeş, Academia Muscelul Câmpulung, cu care şi-a propus să promoveze la finele acestui sezon, după ce a preluat echipa de la Gheorghe Mihali.

La mulţi ani, Iulian Tameş!

Cifrele unei cariere prodigioase

  • Născut la Mizil (de aici i se trage şi porecla, „Mizil”), judeţul Prahova, la 6 decembrie 1978.
  • A jucat în carieră, în afară de FC Argeş, pentru Dinamo Bucureşti, ARO Câmpulung, Rocar Bucureşti (la ultimele două formaţii, împrumutat de la Dinamo), Naţional Bucureşti (Progresul), Alania Vladikavkaz (Rusia), Politehnica Timişoara, FC Braşov, SCM Piteşti, FC Argeş 1953, Unirea Bascov, Atletic Bradu şi Academia Muscelul Câmpulung.
  • De trei ori campion al României cu Dinamo Bucureşti (2002, 2004 şi 2007)
  • Cinci cupe ale României (2001, 2003, 2004, 2005 şi 2012), toate cu Dinamo Bucureşti.
  • De cinci ori selecţionat la echipa naţională a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here