În urmă cu puțin timp scriam despre Iulia Cordea – femeia, mama și sportiva care urcă pe scenă la concursuri de culturism la vârsta de 43 de ani. Câmpulungeanca nu s-a oprit din a practica sportul care a propulsat-o în fruntea clasametelor de la concursuri și cinstește din nou orașul cu premiile obținute.

După o pregătire asiduă, Iulia Cordea a participat între 9-12 septembrie, alături de lotul de sportivi din care face parte, la Campionatul Național de Culturism și Fitness și la Cupa Europeană, ambele evenimente desfășurate în Sibiu la sala Transilvania.

Rezultatele obținute au fost, așa cum ne așteptam, remarcabile. În cadrul Campionatului Național, la categoria wellness seniori 1,68 cm, Iulia Cordea a ocupat locul 6, iar în cadrul Cupei Europene s-a clasat pe locul 4, la aceeași categorie. Premiile obținute nu fac decât să aducă un beneficiu municipiului și să dea o speranță dezvoltării sportului la nivel local. Mai mult, sportiva se vrea a fi un exemplu pentru tinerii care țintesc o viață sănătoasă sau care vor să se apuce de un sport în care să atingă performanța.

Despre experiența trăită pe podium, culturista Iulia Cordea ne-a declarat următoarele:

“A fost un festival de culturism si Fitness, cu peste 650 de sportivi români și alte câteva sute din toată Europa. Sunt foarte mulțumită de pregătirea pe care am avut-o și de faptul că echipa cu care mă pregătesc a avut încredere în mine. Să defilezi pe scenă în fata arbitrilor și a publicului spectator și telespectator iți aduce o emoție greu de descris în cuvinte. Pentru mine este un prim an competițional, deja reușit prin cucerirea de medalii naționale și internaționale. Rămân în continuare în pregătire pentru ca pe 5 noiembrie particip la cupa federației.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here