Pe fondul exploziei de cazuri de infectare cu coronavirus, Italia se confruntă cu dificultăţi majore în ceea ce priveşte asistenţa medicală spitalicească, aprovizionarea cu consumabile şi medicamente etc.

Ca atare, autorităţile de acolo au cerut sprijinul comunităţii internaţionale. Din Europa, însă, slabe speranţe, întrucât multe state europene, mai cu seamă cele din Vest, au raportate sute de cazuri de infectare.

Iar alte ţări, cum ar fi Germania şi Franţa, au interzis exportul de măşti de protecţie, combinezoane şi altele asemenea.

Spre surprinderea italienilor înşişi, ajutorul a venit de unde se aşteptau mau puţin: din China comunistă, încă ţara de pe glob cea mai afectată de coronavirus, dar unde epidemia dă vizibil înapoi.

„Beijingul a decis să trimită în regim de urgenţă în peninsulă peste 100.000 de măşti profesionale de înaltă tehnologie, dar şi 20.000 de combinezoane speciale de protecţie.

De asemenea, Italia va primi şi 50.000 de teste de diagnostic pentru coronavirus. În plus, se are în vedere achiziţionarea rapidă a 1000 de ventilatoare respiratorii mecanice (din China – n.r.) pentru pacienţii cu pneumonie severă”, a informat azi site-ul wall-street.ro, citând publicaţia italiană ADN Kronos.

Şi nu doar Guvernul chinez a sărit în ajutorul Italiei, ci şi diverse municipalităţi din China, cum e cazul celei din Wenzhou, care a donat 2.600 de perechi de ochelari de protecţie pentru uz medical.

sursa foto: alwihdainfo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here