Ieri, a avut loc şedinţa de bilanţ a activităţii de anul trecut a celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

La eveniment au luat parte prefectul Emilian Dragnea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Simona Brătulescu, Mihai Damian, adjunct al şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi reprezentanţi ai unor instituţii cu atribuţii în domeniul apărării şi siguranţei publice.

Lt. Col. Bogdan Olar, inspector-şef al ISU Argeş a prezentat raportul în care s-a subliniat faptul că efectivele unităţii şi-au îndeplinit misiunile, că timpii de reacţie au scăzut, că se derulează în continuare programul de dotare cu tehnică a unităţii, că a scăzut numărul de incendii de la 516 în 2017 la 469 în 2018.

Numărul incendiilor de vegetaţie uscată şi/sau forestieră a înregistrat o scădere semnificativă.

De asemenea, printre altele, a mai fost prezentat bilanţul incendiilor de locuinţe. Acestea s-au soldat cu 108 victime. 11 oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 97 au fost răniţi, ceea ce reprezintă o creştere cu 63% faţă de anul 2017, când au fost înregistrate 66 victime (şase decedaţi şi 60 de răniţi).

Însă, aceste aspecte nu pot fi imputate ISU, aceştia făcând tot posibilul să salveze atât vieţile omeneşti, cât şi bunurile materiale.

Astfel, Mihai Damian, adjunct al şefului IGSU, a ţinut să sublinieze faptul că „ISU Argeş este o unitate etalon. Au fost mici probleme care s-au remediat de fiecare dată când s-a discutat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here