„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a sărbătorit astăzi „Ziua Protecţiei Civile din România” prin organizarea unor activităţi festive și educative”, au informat azi ISU Argeş şi Consiliul Judeţean.

„Astfel, cu această ocazie, a avut loc înaintarea în grad a unor  cadre militare, înainte de expirarea stagiului minim, și trecerea în rezervă a unor cadre ale Inspectoratului.

În cadrul evenimentului, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a predat către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș autospeciala pentru misiuni pirotehnice achiziționată de Consiliul Județean Argeș, la solicitarea I.S.U. Argeș.

De asemenea, pentru buna colaborare dintre cele două instituții, dar și în semn de apreciere pentru munca angajaților ISU Argeș, președintele Dan Manu a oferit inspectorului șef al ISU Argeș, locotenent colonel Bogdan Olar, „Trofeul Argeșului”.

Autospeciala pirotehnică este destinată pentru intervenția operativă în vederea asanării teritoriului de muniție rămasă neexplodată în cadrul misiunilor specifice ISU Argeș.

Asigură transportul echipamentelor și materialelor din dotare precum și a echipajului pirotehnic la locul intervenției.

Misiuni la care participă autospeciala:

– depistează locul unde se afla bombele, proiectilele sau elementele de muniție periculoase;

– ridicarea bombelor sau a proiectilelor de calibru mic de la locul unde au fost găsite;

– distrugerea cu mijloace pirotehnice a muniției asanate;

– poate participa și  la misiuni de deblocare/salvare a răniților de sub dărâmături; – iluminarea unor zone de teren în care se execută lucrări de asanare sau debloca

Valoare: 206.465 lei cu TVA.

De asemenea, cadrele ISU Argeș au prezentat și un exercițiu de simulare privind intervenția cu autoizoleta la un caz în care o persoană este suspectă de noul coronavirus”, se arată într-un comunicat de presă.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here