Cunoscutul istoric, prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, a scris, azi, pe contul său de pe o reţea de socializare, câteva rânduri legate de moartea jurnalistei TV Cristina Ţopescu.

N-o să comentăm în niciun fel rândurile profesorului Cioroianu, ci le reproducem ca atare, pentru că învăţămintele care emană din cuvintele cărturarului sunt lesne de priceput pentru oricine.

„O femeie pe care nu am cunoscut-o, nu am avut-o printre prieteni și pe care am întâlnit-o de două ori: o dată în 1997, cam în zilele în care Bill Clinton venea la București iar ea, C.Ț., degaja o energie extrem de pozitivă, și a doua oară ceva mai recent, când, după moartea Regelui Mihai, într-o întâlnire pur întâmplătoare, mi-a propus să facem un interviu, o discuție etc., ceva foarte indecis de fapt, nu-i era foarte clar nici unde, nici pentru ce post, și, peste toate, aceeași C.Ț. radia, ca pe-un parfum greu de purtat, acea greu descriptibilă nesiguranță a femeilor însingurate (dar nu din voia lor singure).

Înțeleg acum că această femeie a dispărut de vreo trei săptămâni, au lătrat și apoi au murit niște câini pe lângă ea (?), în cele din urmă o vecină a sunat la poliție… și, totuși, nici o prietenă, nici un prieten, nici o rudă, nici vreun bărbat, nici vreo femeie dintre cei care vor spune cât le-a fost de dragă etc. și vor posta poze cu ea etc. – nici unul dintre aceștia nu s-a impacientat, nu s-a întrebat nimic.
Nimic.
Nimic.
Nimic.

Dumnezeu să o odihnească!
Și fie ca, pe cât posibil, să nu avem noroc de acest gen de prietenii de care această femeie a avut parte!…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here