Ion Nicula, fost ziarist la Secera şi Ciocanul şi Argeşul liber, a încetat azi din viaţă

Date:

Share post:

Ion Nicula, fost ziarist la Argeşul Liber şi, anterior, la predecesorul acestuia, Secera şi Ciocanul, a murit azi, la Ştefăneşti, după o lungă suferinţă.

Ion Nicula se pensionase la jumătatea anilor 2000 şi se retrăsese la locuinţa sa din Ştefăneşti, lângă Piteşti. A fost diagnosticat cu o boală cruntă, maladia Parkinson, cu care s-a luptat ani la rând.

În această seară s-a stins. Avea 77 de ani, vârstă pe care, potrivit celor de la Jurnalul de Argeş, o împlinise pe 20 iulie.

Hâtru, glumeţ, cu „nas fin” în ce priveşte mirosirea unui subiect de presă, nea Ion Nicula a fost un gazetar născut, nu făcut, căruia i-a plăcut meseria şi a făcut-o cu pasiune şi-n comunism, şi-n democraţie.

„Presa era presă şi-n comunism, băi ciutanilor. Ce ştiţi voi… Se pupa şi atunci în c.., da’ se scriau şi articole memorabile. Ce, acu’ e altfel?” E o frază rostită de nea Ion Nicula, pe la finele anilor ’90, după o şedinţă de redacţie la Argeşul Liber.

A iubit enorm două lucruri în viaţă: presa şi animalele, îndeosebi câinii. Ultima pasiune a transmis-o, de alfel, fiului său Dan.

În imaginea de sus, Ion Nicula, în stânga, un mare suporter al lui FC Argeş, alături de Nicolae Dobrin, în anul 1998, pe când acesta din urmă antrena pe FC Argeş.

Condoleanţele noastre familiei îndoliate. Odihnească-se-n pace!

sursa foto: Alexandru Oprea/ziarul Argeşul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...

Daniel Stanciu, în iulie 2022: „Vreau să ducem acest club la un alt nivel!” Felicitări, l-aţi dus

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeş, declara...