Ion Mînzînă: Guvernul Marcel Ciolacu a aprobat modernizarea tronsonului Curtea de Argeș–Tigveni de pe DN 73C

Date:

Share post:

Demersurile făcute de echipa PSD Argeș au găsit ecou la Guvernul condus de Marcel Ciolacu. Modernizarea DN 73C, un drum vital care va prelua traficul de pe autostrada care va ajunge curând la Curtea de Argeș, apoi Tigveni, undă verde de la Executiv.

O nouă investiție majoră urmează să înceapă în județul nostru. Este vorba despre modernizarea lotului 1 al legăturii dintre Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea, până la Tigveni, parte din „lotul 6” al Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect. Astfel, valoarea estimată este de peste 400 milioane lei pentru 11 kilometri și durata de execuție este de 16 luni.

După aprobarea Proiectului, CNAIR poate lansa licitația pentru lucrări. Pentru lotul 3, Tigveni–Râmnicu Vâlcea, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că în această vară urmează să fie ținută licitația pentru proiectare și execuție.

„Ne respectăm angajamentele asumate față de argeșeni, iar investițiile de modernizare a infrastructurii rutiere din Argeș continuă. Investiția aprobată azi de Guvern este necesară pentru asigurarea conexiunii DN 73C cu autostrada Sibiu-Pitești (Nod Tigveni).

Mulțumim premierului Marcel Ciolacu și ministrului Sorin Grindeanu pentru atenția pe care o acordă dezvoltării infrastructurii din județul nostru! Împreună facem echipă pentru Argeș și pentru argeșeni!”, afirmă Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

CITIȚI ȘI: Cea mai mare problemă a constructorilor autostrăzii Piteşti-Sibiu: sătenii nu vor să muncească. Preferă ajutoarele sociale

Modernizarea DN 73C, de importanță vitală

Lucrările vor presupune realizarea unor structuri de sprijin pe piloți forați, consolidarea tronsoanelor de drum, construirea de sensuri giratorii la intersecția între drumul național DN 73C km 54+000 și drumul județean DJ 678A și la intersecția între drumul național DN 73C km 54+900 și drumul de legătură la autostrada A1 Sibiu – Pitești. Vor fi amenajate și benzi pentru vehicule lente pe două sectoare de drum.

Pe traseu sunt și patru poduri, dintre care două vor fi reabilitate, iar celelalte două vor fi reconstruite.

CITIȚI ȘI: Și fără drumuri, și cu banii luați. Cum fac bani constructorii de autostrăzi din România chiar și atunci când nu construiesc nimic

Modernizarea DN 73C va fi una dintre cele mai importante investiții pentru modernizarea unui Drum Național în 2024, asigurarea condițiilor de circulație, în special pentru traficul comercial (camioane), fiind obligatorie la finalul anului 2026, când se estimează deschiderea lotului Curtea de Argeș–Tigveni, lotul PORR de aproape 10 km cu tunelul Curtea de Argeș de 1,3 km.

Practic, cel mai târziu în primăvara 2025 va fi deschis lotul WeBuild de 30 km Pitești (Bascov)-Curtea de Argeș, iar în 2026 următorii 10 km până la Tigveni, tronsoane care vor reruta un procent semnificativ de trafic de pe ruta principală și foarte aglomerată DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea.

sursa foto: PSD Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Trei echipe de fotbal din Liga 1, interzis la transferuri

Chiar la startul noului sezon de Liga 1, trei...

Accident la Schitu Golești: mașină intrată într-un cap de pod

Un accident rutier fără urmări grave a avut loc...

ISU Argeș: avertizarea cu cod roșu de caniculă se prelungește

Valul de căldură persistă. În perioada 14-16 iulie, conform...

Fotbalistul Dragoș Balauru: ”Plăcerea mea cea mai mare e să calc pisici cu mașina”

Fotbalistul Dragoș Balauru e protagonistul unui scandal de amploare,...

Cod roșu de caniculă în Argeș. Camioanele peste 7,5 tone, interzise pe toate drumurile județene, azi și mâine

Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș informează că azi...