Ion Georgescu, primarul PSD din Mioveni, arestat pentru 30 de zile

Date:

Share post:

Ion Georgescu, primarul PSD al oraşului Mioveni, a fost arestat în această seară, pentru 30 de zile, la propunerea procurorilor DNA care îl reţinuseră de dimineaţă, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Sentinţa a fost pronunţată azi, în jurul orei 20, de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Argeş. Ion Georgescu fusese reţinut după ce, aseară, a fost prins în flagrant, în incinta Primăriei din Mioveni (mai precis, în Casa Căsătoriilor), restituind o şpagă de 10.000 de euro – avans din 30.000 – pretinsă, zice-se, pentru a favoriza angajarea unei doctoriţe la Spitalul din Mioveni condus de partenerul de viaţă al fiicei primarului.

Doctoriţa în cauză e Sînziana Alina Nicolae, medic la Spitalul Orăşenesc din Costeşti, fiica şefului Poliţiei Locale Piteşti, fostul miliţian/poliţist Valerică Nicolae.

Organizaţia PSD Argeş l-a exclus rapid din partid pe primarul Georgescu, chiar aseară, pe când nici nu se încheiaseră bine percheziţiile de la domiciliul acestuia. Pe de altă parte, organizaţia PSD Mioveni şi-a declarat public susţinerea pentru Ion Georgescu (preşedinte al PSD Mioveni şi prim-vicepreşedinte la „judeţ”).

Printre cei care au votat aseară pentru excluderea lui Georgescu din PSD se numără mai toţi parlamentarii PSD de Argeş, inclusiv actualul ministru al Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu (foto sus, lângă protectorul ei), care-i datorează primarului arestat aproape toată cariera politică. Detalii, mai jos.

Ion Georgescu s-a apărat spunând că suma de 10.000 de euro reprezintă „un împrumut restituit” şi nu o mită, însă, anchetatorii cred altceva.

„Cu ocazia audierii în calitate de suspect, Georgescu Ion a susținut că cei 10.000 de euro restituiți în data de 04.10.2023 lui Nicolae Valerică (şeful Poliţiei Locale Piteşti – n.r.) reprezintă restituirea unui împrumut acordat anterior de cel din urmă, însă acest aspect este în contradicție totală cu probatoriul administrat în cauză, în condițiile în care, cu ocazia audierilor Nicolae Valerică a susținut că cei 10.000 de euro reprezintă o parte din suma de 30.000 de euro pe care Georgescu Ion o acceptase pentru a interveni pe lângă persoanele cu funcții de conducere din cadrul Spitalului orășenesc Mioveni pentru a o încadra pe Nicolae Sînziana Alina) fiica lui Nicolae Valerică), în funcția de medic chirurgie generală la această unitate medicală, aspect care se coroborează cu procesele verbale de redate a discuțiilor în mediu ambiental, în care cei doi vorbesc despre suma de 10.000 euro dată în scopul indicat de Nicolae Valerică și nu în scopul indicat de Georgescu Ion, respectiv cu titlu de împrumut”, se menţionează în documentele întocmite de procurorii DNA Piteşti.

Primarul Ion Georgescu poate ataca decizia de arestare din seara aceasta, în termen de 48 de ore, dar deocamdată, până la judecarea contestaţiei, va rămâne încarcerat în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

sursa foto: arhivă ArgeşulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...