Ion Georgescu, primarul din Mioveni, prins de DNA când restituia o şpagă de 10.000 de euro, pentru că n-a putut „rezolva” problema

Date:

Share post:

Ion Georgescu, primarul PSD al oraşului Mioveni, a fost prins în această seară, în flagrant, de DNA, în timp ce restituia o şpagă de 10.000 de euro.

Cei 10.000 de euro erau, de fapt, un avans din şpaga cerută unei doctoriţe, de 30.000 de euro, contra căreia trebuia să o angajeze pe femeie într-o funcţie de conducere în cadrul spitalului din localitate.

Potrivit unor surse judiciare, în această seară anchetatorii au efectuat o percheziţie la domiciliul din Mioveni al primarului Ion Georgescu.

Primarul, poreclit „Polonic” din perioada când a fost şeful unei cantine din cadrul Uzinei Dacia, e primar la Mioveni din 2006 fără întrerupere,după ce anterior fusese viceprimar.

Ion Georgescu este unul dintre greii PSD Argeş; e prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, preşedinte al PSD Mioveni şi unul dintre sprijinitorii ascesiunii în PSD a actualului ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu. În presa din judeţul Argeş, Georgescu şi-a creat în ani faima de primar cumsecade, care dă bani de „publicitate” „la toată lumea” care cere.

Fiica sa este şefa filialei din Mioveni a Camerei de Comerţ România-China, lucru despre care am scris aici. Probabil, primarul va fi prezentat dimineaţă unui judecător de drepturi şi libertăţi, cu propunerea de a fi luată împotriva sa o măsură preventivă, poate chiar arestul.

În ce priveşte Spitalul Orăşenesc din Mioveni, acolo unde trebuia angajată pe un post de conducere doctoriţa dispusă să-l „şpăguiască” pe primarul Ion Georgescu, lucrurile nu stau deloc pe roze, din multe puncte de vedere; am informat aici despre unele aspecte negative şi, foarte probabil, o vom mai face.

Ştire în curs de actualizare.

Actualizare – Percheziţiile la domiciliul primarului Georgescu încă nu s-au încheiat la ora actualizării (ora 21).

Actualizare – Primarul Ion Georgescu a fost adus la sediul DNA Piteşti, unde a început să fie audiat, în jurul orei 21,15. La ora 22, audierea era încă în desfăşurare.

Actualizare – După mai multe ore de audieri, în această dimineaţă procurorii au decis să-l reţină pe primarul din Mioveni pentru 24 de ore. Detalii, mai jos.

Actualizare – Conducerea colectivă a organizaţiei judeţene PSD Argeş a reacţionat cu viteza luminii în raport cu cele relatate aici. Aseară, în jurul orei 22, PSD Argeş a anunţat că l-a exclus din partid pe primarul Ion Georgescu; nici nu se încheiaseră bine percheziţiile de la locuinţa acestuia. Amănunte, aici.

O altă ciudăţenie: dacă la izbucnirea scandalului de şpagă care a dus la reţinerea şi arestarea baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, şeful partidului, Marcel Ciolacu, a apărut prompt şi foarte vocal pe la mai toate televiziunile („nu tolerăm”, „e inacceptabil aşa ceva” etc etc), în cazul primarului Georgescu prim-ministrul n-a suflat încă o vorbă.

Actualizare – În dimineaţa în care procurorii DNA l-au reţinut pe primarul Georgescu, organizaţia PSD Mioveni a anunţat public că îl susţine în continuare pe acesta şi crede în nevinovăţia sa. Detalii, mai jos.

sursa foto: arhivă ArgeşulOnline.ro, USR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alina Gorghiu a anunțat azi aducerea în țară a unui alt fugar internațional

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a anunțat azi repatrierea a...

Eroii anticomuniști ai ”Republicii de la Bârgău”, între care trei argeșeni, comemorați în Bistrița. La ei acasă sunt necunoscuți

Zilele trecute, la Prundu Bârgăului (Bistrița-Năsăud), eroii anticomuniști care...

Argentina și Columbia, în finală la Copa America 2024. În finala mică, Uruguay și surpriza Canada

Naționalele din Argentina (campioana mondială en titre) și Columbia...

Euro 2024, ultimul act: Anglia și Spania vor juca, duminică, finala competiției

În finala Euro 2024 se vor întâlni, duminică seară,...

(Video) Two foreign tourists were saved by car horns from a deadly bear attack on Transfăgărășan road

The two unconscious tourists narrowly escaped death, saved by...

(Video) Doi turiști, salvați din ghearele unui urs, pe Transfăgărășan, de claxoanele mașinilor

Doi turiști au fost salvați de claxoanele mașinilor de...