Invitat de mare calibru la Filarmonica din Piteşti: violonistul Alexandru Tomescu

Date:

Share post:

„Filarmonica Piteşti organizează joi, 4 aprilie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic extraordinar al anului”, anunţă conducerea instituţiei de cultură, printr-un comunicat de presă.

„Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată, în premieră, de Cristopher Petrie (Marea Britanie), revine, la Filarmonica Pitești, violonistul Alexandru Tomescu.

În program: Camile Saint-Saëns – Concert pentru vioară și orchestră nr. 3 în si minor, op. 61, Johannes Brahms -Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98, și, în premieră, la propunerea dirijorului englez, Călin Humă – Doina.

Născut în Essex, dar stabilit la Londra, Christopher Petrie desfăşoară o importantă carieră artistică în dublă ipostază, de compozitor şi dirijor…

Christopher Petrie

Şi-a definitivat studiile de specialitate la Royal Welsh College of Music and Drama şi Royal Academy of Music (Londra). Ca dirijor și compozitor, a colaborat cu cele mai prestigioase orchestre europene, printre care: BBC National Orchestra of Wales, Tonkünstler Orchestra (Austria), Philharmonisches Kammerorchester Berlin.

În prezent, este  compozitor asociat la Eltham College și director de evenimente clasice la Monmouth Festival. Proiectele sale vizează promovarea creaţiei muzicale româneşti în Marea Britanie și finalizarea unor compoziţii solicitate de diferite ansambluri…

Violonist de renume internaţional, Alexandru Tomescu este câștigător al multor premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică. Din 1985, de la debut, a susţinut sute de concerte și recitaluri în toată lumea. După o carieră fructuoasă pe Mapamond, talentatul violonist s-a dedicat organizării unor turnee naţionale de muzică clasică.

A colaborat cu toate filarmonicile din ţară, sub bagheta dirijorilor de marcă români, dar şi cu dirijori internaţionali, concertând şi la Théâtre des Champs Elysées – Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre – Tokio. Din septembrie 2007, și-a câștigat dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702.

Fiind un concert extraordinar, prețul unui bilet este de 50 de lei la categoria A, 40 de lei la categoria B și 30 de lei la categoria C”, informează Filarmonica Piteşti.

sursa foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Vipers câștigătoarea Ligii Campionulor la handbal feminin

Vipers s-a impus în finala Ligii Campionilor la handbal...

Viorel Tudose: ”Să plece si Daniel Stanciu”

“Suntem de vină noi, că am permis să se...

Ferencvaros – Vipers, finala Ligii Campionilor la handbal feminin

În această după-amiază, la Budapesta se va disputa finala...

A murit medicul Gheorghe Frățoaica

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o...

Vipers în finala Ligii Campionilor la handbal feminin

În prima semifinală a Ligii Campionilor la handbal feminin,...

Femeie luată de apă în sat Albești Ungureni

Pompierii au intervenit în localitatea Albești de Argeș, sat...

Cea mai importantă inițiativă regională privind digitalizarea a fost lansată în cadrul conferinței Cluj Innovation Days 

Cluj Innovation Days (CID), conferința anuală organizată de Cluj IT Cluster,...