„Filarmonica Piteşti organizează joi, 4 aprilie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic extraordinar al anului”, anunţă conducerea instituţiei de cultură, printr-un comunicat de presă.

„Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată, în premieră, de Cristopher Petrie (Marea Britanie), revine, la Filarmonica Pitești, violonistul Alexandru Tomescu.

În program: Camile Saint-Saëns – Concert pentru vioară și orchestră nr. 3 în si minor, op. 61, Johannes Brahms -Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98, și, în premieră, la propunerea dirijorului englez, Călin Humă – Doina.

Născut în Essex, dar stabilit la Londra, Christopher Petrie desfăşoară o importantă carieră artistică în dublă ipostază, de compozitor şi dirijor…

Christopher Petrie

Şi-a definitivat studiile de specialitate la Royal Welsh College of Music and Drama şi Royal Academy of Music (Londra). Ca dirijor și compozitor, a colaborat cu cele mai prestigioase orchestre europene, printre care: BBC National Orchestra of Wales, Tonkünstler Orchestra (Austria), Philharmonisches Kammerorchester Berlin.

În prezent, este  compozitor asociat la Eltham College și director de evenimente clasice la Monmouth Festival. Proiectele sale vizează promovarea creaţiei muzicale româneşti în Marea Britanie și finalizarea unor compoziţii solicitate de diferite ansambluri…

Violonist de renume internaţional, Alexandru Tomescu este câștigător al multor premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică. Din 1985, de la debut, a susţinut sute de concerte și recitaluri în toată lumea. După o carieră fructuoasă pe Mapamond, talentatul violonist s-a dedicat organizării unor turnee naţionale de muzică clasică.

A colaborat cu toate filarmonicile din ţară, sub bagheta dirijorilor de marcă români, dar şi cu dirijori internaţionali, concertând şi la Théâtre des Champs Elysées – Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre – Tokio. Din septembrie 2007, și-a câștigat dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702.

Fiind un concert extraordinar, prețul unui bilet este de 50 de lei la categoria A, 40 de lei la categoria B și 30 de lei la categoria C”, informează Filarmonica Piteşti.

sursa foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here