Învăţăturile lui Valeriu Nicolae către liderii USR: „Ce-ar fi chiar să faceţi o altfel de politică, nu doar să spuneţi că faceţi?”

Date:

Share post:

Activistul civic Valeriu Nicolae, ale cărui texte le-am găzduit adesea pe site-ul nostru, a publicat zilele trecute un mic îndrumar pentru liderii partidelor de opoziţie, în speţă USR şi Reper.

Reproducem aici (şi) acest text semnat Valeriu Nicolae, cu nădejdea că-l vor lectura, dacă nu cumva au făcut-o deja, şi liderii, mai mici sau mai mari, ai celor două partide politice menţionate şi că vor trage învăţămintele de rigoare din mesajul transmis de – nota bene – un personaj care le-a fost şi le este mereu aproape, dar care nu se sfieşte să le spună că nu fac bine ce fac.

„Cum ar fi dacă în loc să viseze la cai verzi pe pereții de la Cotroceni, Drulă (liderul Cătălin Drulă are în vedere să candideze la prezidenţialele de anul viitor – n.r.) ar intra în competiție pentru primăria de la Sectorul 5, competiție pe care chiar ar putea să o câștige?

Barna, în loc să vâneze locul ăla doldora de bani și inutil pentru cineva ca el la Bruxelles (Dan Barna ţinteşte un post de europarlamentar, după eşecul crunt de la ultimele prezidenţiale – n.r.) să candideze la o primărie de comună de pe lângă Sibiu și să își folosească experiența ajutând pe bune o comunitate?

Dan Barna se pregăteşte să devină europarlamentar, dormind în avionul de Bruxelles

Cum ar fi ca Dacian Cioloș sau Dragoș Tudorache, oameni cu foarte multă experiență cu fonduri europene să candideze și ei în zonele din rural unde au proprietăți măricele și să schimbe localitățile alea? Să le facă niște Ciuguduri, dar mai faine?

Cum ar fi ca Ghinea să îl bată pe Pandele în alegeri și să arate cum poate PNRR-ul să facă minuni la nivel local?

Cum ar fi ca parlamentarii USR care au două mandate să intre obligatoriu în competiții electorale în localități mici dominate de PSDPNL și să demonstreze că sunt liderii care ne tot spun ei că sunt? Cum ar fi ca toți europarlamentarii USR (şi) Reper să vină să participe în alegerile locale pentru a-și dovedi valoarea pentru partidele lor?

În cazul în care nu ar reuși să câștige alegerile să devină asistenții viitorilor parlamentari și europarlamentari, pentru a nu se pierde expertiza pe care o au și a crește clasa politică nouă de care avem atât de mare nevoie.

Nu e așa că asta v-ar face să aveți încredere că oamenii ăia chiar fac și nu doar zic că fac o politică altfel? Nu credeți că partidele lor ar avea o șansă chiar bună să câștige în 2028?

Din păcate singurul pe care îl văd în stare să facă o chestie de felul ăsta e Simion (George Simion, liderul partidului AUR- n.r.). Și de asta e și atât de sus în sondaje”.

În imaginea de sus, de la stânga la dreapta, trei figuri cu greutate în USR: deputatul de Argeş Ionuţ Moşteanu, primăriţa din Câmpulung, Elena Lasconi, şi viitorul europarlamentar Dan Barna.

sursa foto: Facebook/Ionuţ Moşteanu, ArgeşulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...