Guvernul va aproba, printr-o hotărâre în acest sens, un proiect prin care 4.500 de şcoli gimnaziale din întreaga ţară vor beneficia de acces la internet, a anunţat azi premierul României, dna Viorica Dăncilă, citată de agenţia de presă Agerpres.

„Ne-am propus, de asemenea, ca prin implementarea acestui proiect să creştem la 15% ponderea profesorilor care utilizează internetul în activitatea pedagogică”, a declarat dna Dăncilă.

Proiectul în discuţie, denumit „Platforma naţională integrată – Wireless Campus”, e în valoare de 177 de milioane de lei, bani proveniţi majoritar din fonduri europene.

Bun şi internetul în şcoli, nimic de zis. Dar parcă, totuşi, înainte de a cheltui banii – fie ei şi europeni – pe internet, ar fi fost mai de dorit construirea de grupuri sanitare salubre în şcolile din mediul rural, pentru că majoritatea nu are încă aşa ceva.

Astfel de şcoli, cu WC-ul în fundul curţii, sunt cu zecile şi în judeţul Argeş, dar şi în celelalte judeţe ale ţării.

Un astfel de proiect ar fi fost mai nimerit să fie demarat abia în momentul în care WC-uri insalubre, de tip groapă în pământ, vor fi dispărut cu totul din şcolile româneşti.

Altminteri, tot acest proiect nu e altceva decât o nouă iniţiativă guvernamentală de a pune carul înaintea boilor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here