„Municipiul Pitești a instalat un număr de 20 de sisteme de wi-fi în diferite zone ale municipalității, cu scopul de a spori capacitatea de conectivitate la internet a unui număr cât mai mare de cetățeni. Acestea s-au adăugat celor deja existente în Piața Primăriei și Parcul Lunca Argeșului”, a informat azi Primăria Piteşti.

„Proiectul, în valoare de 15.000 euro, a fost semnat în data de 16.07.2019 cu Comisia Europeană (INEA). Acordul de Grant pentru finanțarea initiativei : ”WiFi4EU – Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale”.
Inițiativa se bazează pe un sistem simplificat de finanțare prin care municipalitățile au transferat cuponul valoric în valoare de 15.000 euro primit conform proiectului către societatea care a instalat hotspot-urile.

În municipiul Pitești, proiectul s-a implementat cu operatorul economic RDS&RCS, care a furnizat 20 de echipamente wi-fi și a instalat rețeaua wireless (fără fir – n.r.) în 20 de puncte de acces exterioare, după cum urmează:

1. Piața Vasile Milea (2);
2. Central – Str. Victoriei (3);
3. Parcul Trivale (2);
4. Parcul Ștrand (1);
5. Expo Parc (2);
6. Parc Finanțe – BCR (2);
7. Parc I.C. Brătianu (1);
8. Bazinul Olimpic (1);
9. Parc Făget (1);
10. Parc Casa Căsătoriilor (1);
11. Parc Tineretului (1);
12. Parc Prundu (2);
13. Parc Lumina (1)”, a mai informat Primăria Piteşti.

Astfel de zone, cu acces liber la internet, mai există şi în oraşul Mioveni, precum şi în alte câteva comune argeşene, care au accesat şi ele acelaşi program european.

Anul trecut, în toamnă, nicio unitate administrativ-teritorială din judeţ nu accesase acest program european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here