Interimarii de neclintit ai Argeşului (I). Gabriel Niţă, manager interimar la Filarmonică din 2021, „doar pentru două luni”

Date:

Share post:

Numit manager interimar al Filarmonicii din Piteşti, „pentru doar două luni”, în 2021, după cum declara primarul Cristian Gentea, Gabriel Niţă e tot manager şi azi, la aproape doi ani şi jumătate distanţă. Pentru ocuparea postului nu a fost organizat niciun concurs.

Povestea a început în plină pandemie, în vara lui 2020, când artiştii Filarmonicii au fost trimişi acasă, în şomaj tehnic. Instrumentiştii au dat vina pe managerul de atunci, Jean Dumitraşcu, căruia i-au cerut insistent demisia. Inclusiv de pe scenă, înainte de un concert, prin vocea concert-maestrului Mădălin Sandu.

Fire docilă, nedoritoare de scandaluri, Jean Dumitraşcu a demisionat, iar în februarie 2021, primarul Cristian Gentea l-a numit ca manager interimar al Filarmonicii pe pupilul său pe linie de partid, Gabriel Niţă, care lucra deja acolo pe post de cameraman, apoi secretar de marketing.

Gabriel Niţă a făcut o facultate de Jurnalism la Piteşti şi are un doctorat în Educaţie Fizică şi Sport. Cu muzica n-a avut şi n-are nicio tangenţă.

Cuvântul Omului de Cuvânt

Contactat de ziarul Libertatea şi întrebat cum poate un specialist educaţie fizică să conducă o Filarmonică, primarul Cristian Gentea a explicat că „sindicatul mi-a făcut memorii peste memorii în care mi-au spus că nu mai lucrează cu directorul ăsta (Jean Dumitraşcu – n.r.) și vor să fie propus Gabi Niță…

… N-a fost vorba de nimic altceva decât să scap de scandalul de acolo… E un băiat bine pregătit; îmi veți spune că nu e pe zona asta și sunt de acord cu dumneavoastră, dar credeți-mă că am ascultat doar pentru două luni de părerea sindicatului. Se va organiza concurs pentru ocuparea postului”, a declarat primarul Gentea pentru Libertatea.

„Am ascultat de sindicat doar pentru două luni”, zicea primarul „de cuvânt” în 2021

Până aici, rezonabile şi de înţeles explicaţiile dlui Gentea. Însă, din februarie 2021 şi până acum au trecut doi ani şi patru luni, dar dl Niţă e tot manager interimar, fără ca municipalitea să se fi ostenit să organizeze concursul pentru ocuparea postului vacant de manager.

Am solicitat primarului Cristian Gentea explicaţii pentru această stare de lucruri. Răspunsul, însă, frizează ridicolul.

„În şedinţa Consiliului Local din 25 februarie 2021 s-a aprobat Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management în vederea încredinţării managementului Filarmonicii din Piteşti.

Regulamentul… prevedea că, pentru desfăşurarea concursului se înfiinţează comisia de concurs şi comisia de soluţionare a contestaţiilor, formate din câte trei membri”, se menţionează în răspunsul primit de la Primărie.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat… (HCL 81/25.02.2021), urmând că membrii comisiei de concurs şi ai celei de soluţionare a contestaţiilor să fie desemnaţi de Consiliul Local Piteşti, printr-o altă hotărâre. După care ar fi trebuit să urmeze concursul propriu-zis.

Concurs care n-a mai avut loc nici în ziua de azi, pentru că, ne transmite municipalitatea, „până la această dată nu au fost propuşi şi aprobaţi” membrii celor două comisii. Aşa că dl Gabriel Niţă e liber să îmbătrânească manager interimar, până când Consiliul Local Piteşti se va osteni să organizeze concursul în discuţie. Dacă se va osteni vreodată.

Ce calităţi are Gabriel Niţă

Gabriel Niţă are 31 de ani, e doctor în Educaţie Fizică, a lucrat în presă la o televiziune locală şi, atenţie, e membru PSD. „Eu sunt membru PSD, nu e nicio rușine cu asta. Primarul actual e modelul meu în administrație publică”, declara dl Niţă pentru Libertatea.

„Cristian Gentea este, probabil, cel mai puternic OM pe care l-am cunoscut în cei 29 de ani de viață! Și de departe, cel mai uman (?! – n.r.)”, îl elogia tânărul manager pe cel care chiar l-a făcut manager.

În plus, naşul de cununie al lui Gabriel Niţă e Adrian Bughiu, unul dintre cei doi vicepreşedinţi PSD ai Consiliului Judeţean Argeş. Aşa că e de la sine înţeles de ce interimatul la conducerea Filarmonicii Piteşti al dlui Niţă se va prelungi muuuult şi bine şi niciun concurs serios nu se va organiza prea curând pentru şefia instituţiei.

surse foto: Facebook/Gabriel Niţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...