Înţelepţii de la guvernare (II). Adrian Câciu, ministrul Finanţelor: „32% din contribuția la pensii vine de la bugetari”

Date:

Share post:

Adrian Câciu, ministrul PSD al Finanţelor, a declarat, zilele trecute, într-o emisiune televizată, că „32% din contribuția la pensii vine de la bugetari… Bugetarii nu sunt ținuți în spate de privați”.

„E o logică nătângă”, a replicat profesorul universitar dr. Cristian Păun, de la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale a ASE Bucureşti, care a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce ministrul de Finanţe Adrian Câciu (foto) e paralel cu chestiunea finanţelor.

Argumentele prof. univ. dr. Cristian Păun

„Să nu vă mire logica asta nătângă. Mulți guvernanți nu înțeleg că banii de îi gestionează nu sunt ai lor. Că ce încasează din taxe nu sunt “venituri”. Sau că taxarea e agresiune instituțională. Că nu dau de la ei, dau mereu de la noi.

Salariile bugetarilor sunt din taxele oamenilor. Contribuția lor, prin taxele percepute pe salariile lor, sunt fonduri din taxe returnate înapoi în bugetul de stat. Adică bani plimbați aiurea în tramvai. Taxe care fac roata împrejur.

Este irelevant cât returnează bugetarul înapoi din taxele care îi revin lui ca salariu. Important rămâne că salariul lui (net sau brut) e plătit din taxele impuse sectorului privat.

Faptul că ministrul de Finanțe nu înțelege acest principiu elementar e foarte grav. Responsabilitatea față de adevărații contributori la buget e imensă. Cu astfel de nătângi care nu înțeleg esența taxării și a responsabilitătii cu care vine la pachet nu ai cum să ai conformare fiscală.

Guvernul nu are niciodată banii săi. Mereu cheltuiește banii altora pentru alții. Atitudinea asta de vătaf spune multe!”, a punctat profesorul Cristian Păun.

sursa foto: Facebook/Adrian Câciu

Notă – Sublinierile ne aparţin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...