Inscripţii jignitoare la adresa lui Avram Iancu şi Horea, Cloşca şi Crişan, pe o casă memorială din Mureş

Date:

Share post:

Poliţia din Târgu-Mureş a fost sesizată că, pe casa memorială „Avram Iancu” din localitate, dar și pe un alt imobil de pe strada omonimă, au apărut mesaje “cu caracter antiromânesc”, jignitoare, la adresa „Crăişorului Munţilor” (declarat erou naţional, prin lege) şi a conuducătorilor răscoalei țărănești din 1784, Horea, Cloșca și Crișan.

„Am fost sesizați de un reprezentant al Societății Cultural-Patriotice Avram Iancu că pe peretele clădirii memoriale persoane necunoscute au scris cu vopsea neagră mesaje cu caracter antiromânesc și conținut vulgar.

Echipa operativă s-a deplasat la fața locului și a constatat că, într-adevăr, în noaptea de 15/16 ianuarie pe peretele clădirii a apărut un astfel de mesaj, cu caracter antiromânesc și conținut vulgar, la adresa eroilor români Horea, Cloșca și Crișan.

Din verificări a rezultat că același gen de mesaje au fost scrise și pe un perete al unui alt imobil de pe aceeași stradă Avram Iancu. În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor săvârșirii infracțiunii de distrugere”, a declarat Ema Rugină, purtător de cuvânt al Poliţiei Mureş.

Deputatul PMP de Mureş Marius Paşcan, fost jurnalist la un ziar local, a declarat că un caz similar s-a înregistrat și anul trecut: o altă fațadă a unei clădiri din Târgu-Mureș a fost “mâzgălită printr-o inscripție ofensatoare la adresa României” și le-a cerut autorităților competente să aibă curajul de “a aplica cu fermitate legea”.

Dl Paşcan a spus că ştie cu precizie că autorul profanării de anul trecut a fost identificat de Poliţie (un localnic de etnie maghiară), dar că nu ştie ca împotriva acestuia să se fi luat vreo măsură.

sursa foto: săptămânalul Punctul Târgu-Mureş, Marius Paşcan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular