În ultima săptămână, numărul de noi infectări cu coronavirus creşte alarmant şi la nivelul întregii ţări, dar şi la cel al judeţului Argeş.

Azi a fost raportat un record absolut în materie: 8.651 de noi cazuri de infectare, din puţin peste 36.500 de teste efectuate.

Tot un record absolut avem şi la nivel de judeţ, unde au fost confirmaţi 190 de argeşeni infectaţi cu Covid-19, ceea ce creşte indicele de infectare la 1,7 la mie.

De fapt, azi au căzut cam toate recordurile negative ale pandemiei: au murit 146 de compatrioţi, mai mulţi ca decât în oricare altă zi de până acum, iar la Terapie Intensivă, numărul pacienţilor internaţi, la nivel naţional, a depăşit pragul de 1.000.

Două dintre decesele raportate azi au fost ale unor argeşeni: doi bărbaţi, de 55, respectiv 77 de ani, ambii suferind şi de alte boli grave (bronhopneumonie, hipertensiune, atac vascular cerebral etc).

Singura veste ceva mai bună, dacă se poate spune aşa, în acest noian de recorduri tragice, e aceea că judeţul Argeş încă se numără printre judeţele cel mai puţin afectate de pandemia de coronavirus.

În imaginea de sus, situaţia la zi a indicilor de infectare la mia de locuitori, pe judeţe, la nivel naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here