O locuitoare a Mioveniului, dna Florentina Cerasela C., a surprins de la fereastra unui imobil din Mioveni o scenă în care un individ, aflat la volanul maşinii sale, a abandonat un câine (în zona blocurilor M, spre Racoviţa) pe domeniul public. Femeia a reţinut numărul maşinii şi a alertat autorităţile, în speţă Poliţia.

Faptul a fost observat şi de alţi locuitori din zonă, care au sunat şi ei la Poliţie.

Urmarea a povestit-o azi primarul Mioveniului, Ion Georgescu: „În baza informațiilor furnizate de martori, în scurt timp, lucrătorii Poliției Locale au identificat șoferul în cauză, care și-a recunoscut fapta. Proprietarului i-a fost impus să recupereze animalul abandonat, apoi a fost amendat”.

Abandonarea câinilor şi a pisicilor pe marginea drumurilor, pe străzi, prin tomberoane etc, e un adevărat sport naţional, cu o mulţime de „practicanţi” şi la noi în judeţ. În martie acum doi ani, un individ a abandonat un câine, într-un sac legat la gură (asta pentru ca animalul să n-aibă nicio şansă să trăiască), în apropiere de satul Vâlsăneşti.

Anul trecut, în august, un individ din Leordeni şi-a abandonat câinele, pe care-l rănise târându-l legat de maşină, pe malul unui râu. Poliţiştii l-au identificat pe ins, l-au amendat şi i-au întocmit dosar penal.

sursa foto: Facebook/Florentina Cerasela C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here