„În această dimineaţă, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au participat la o acţiune comună de control în colaborare cu reprezentanţi ai Distribuţie Energie Oltenia, pe raza localităților Merișani și Băiculești din judeţul Argeş”.

Informaţia ne-a fost furnizată de biroul de presă al Jandarmeriei Argeş. Evident, ţinta descinderilor au fost veşnicii hoţi de curent din zonă. Care sunt „călcaţi” constant, ciclic, de Jandarmerie, dar care nu se opresc nicio zi din a fura curent electric.

„În urma verificărilor efectuate, au fost identificate trei imobile pe raza comunei Merișani care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică, fapt pentru care reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au procedat la dezafectarea instalaţiilor improvizate, iar jandarmii au procedat la întocmirea documentelor de constatare conform Codului de Procedură Penală şi prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

Au rezultat trei dosare care au fost înaintate organelor de Poliţie, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt de energie electrică şi branşarea ilegală la reţeaua de energie electrică.

Aceste acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare, și amintim că în urmă cu trei săptămâni acest gen de acțiune s-a desfășurat tot în comuna Merișani, unde au fost descoperite mai multe imobile racordate ilegal”, a mai anunţat Jandarmeria.

Cine-i învaţă pe hoţi să se branşeze ilegal la reţeaua de electricitate?

Săptămânile trecute, un cititor de-al nostru punea o întrebare interesantă, pe care o adresăm mai departe Poliţiei: pentru a efectua un branşament ilegal la reţeaua de electricitate e nevoie de nişte cunoştinţe serioase în ale electricităţii.

Conjudeţenii noştri mai bruneţi, prinşi frecvent că fură curent de la reţea, aproape sigur nu au de unde să aibă astfel de cunoştinţe. E de presupus, deci, că aceşti oameni nu ar putea fura curent dacă nu ar avea nişte complici „de meserie”.

Pe aceştia am vrea să-i vedem prinşi şi daţi pe mâna Justiţiei. Cine fură zi de zi curent la Băiculeşti şi Merişani, ştim. Ştie toată lumea. Am vrea, deci, să ştim şi cine-i ajută să fure. Dacă se poate.

sursa foto: Jandarmeria Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here