Nu o dată, cei de la Salvamont Argeş au avertizat că muntele poate fi periculos pentru cei necunoscători, nepregătiţi şi neştiutori în ale escaladei.

Multe dintre intervenţiile salvatorilor montani argeşeni au loc tocmai datorită acestor inşi, cărora salvamontiştii le spun, ironic, „munţomani”. Adică un fel de manelişti ai munţilor.

Chiar şi ieri, de ziua lor, salvamontiştii din Argeş a trebuit să intervină de câteva ori pentru a ajuta „munţomani” de felul acesta, care şi-au pus vieţile în pericol, ignorând orice fel de recomandare.

Povestesc salvamontiştii înşişi

„Actiune foarte lunga si grea de recuperare a doi turisti din Calarasi, noaptea trecuta, persoane complet nepregatite pentru Piatra Craiului, unde ajunsesera nu pe vreo poteca marcata mai expusa, ci chiar pe Braul de Mijloc, unde s-au blocat.

Asta a insemnat o noapte intreaga pierduta de catre salvamontistii campulungeni, oameni care acum au terminat actiunea si ar trebui sa fie pregatiti pentru accidente in continuare…

In paralel, la Cota 2000 Transfagarasan, o alta dovada a regresiei de la montaniard la „munțoman” este faptul ca doi tineri, bauti, au plecat de la tunelul Transfagarasan spre… Moldoveanu, la ora 14:30. In adidasi.

Halucinant, nu? In final, au fost reperati in cursul noptii la cabana Podragu, in siguranta, unde au fost indrumati sa coboare, de catre un grup de montaniarzi”.

sursa foto: Salvamont Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here