Începe Cluj Innovation Days. Trei zile sub semnul inovării și noilor tehnologii, la evenimentul fanion al Cluj IT Cluster

Date:

Share post:

Cluj Innovation Days (CID), conferința anuală organizată de Cluj IT Cluster, cea mai mare și reprezentativă asociație de profil din România, a ajuns la cea de-a unsprezecea ediție. Evenimentul se desfășoară timp de trei zile, între 24 și 26 mai, fiind un punct de referință pentru poziționarea Clujului și a României ca un adevărat hub al inovării, un model de comunitate smart care lucrează pentru binele comun.

CID2023  se desfășoară sub motto-ul: Tech Nation – Building a brighter future for Romania through technology, subliniind necesitatea apelării la soluții precum cele oferite de Cluj IT și membrii săi, pentru construirea un viitor mai luminos pentru România, prin tehnologie.

În cele trei zile, organizatorii au pregătit mai multe dezbateri, sub forma unor paneluri organizate în sistem hibrid. Evenimentele în format fizic au loc la BT Campus, pe Calea Dorobanților nr. 30, din Cluj-Napoca, dar și la Grand Hotel Italia unde, în 25 mai, are loc lansarea oficială a Centrului de Inovare Digitală pentru SocietateeDIH4Society, care va livra servicii valorând aproape 4 milioane de euro, în următorii 3 ani, contribuind la accelerarea transformării digitale a instituțiilor publice din administrație și sănătate, precum și a companiilor de producție din Regiunea Nord-Vest.

eDIH4Society este propus de un consorțiu condus de Cluj IT Cluster și format din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și Universitatea din Oradea.

Personalităţi cu greutate în domeniu

Cluj Innovation Days se va bucura, și în acest an, de prezența unor personalități reprezentative din țară și străinătate, factori de decizie și experți în domeniu.

Printre vorbitorii din cadrul evenimentului se numără Ramona Samson, Chief Economist Unit at the Directorate-General for Research and Innovation, European Commission, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Dragoș–Cristian Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Andreas Bender, profesor la Cambridge University dar și Raman Ganguly, Head of Support for Research IT la Universitatea din Viena.

Marcăm cu ocazia conferinței noastre anuale lansarea uneia dintre cele mai importante inițiative la nivel regional privind digitalizarea, Centrul de Inovare Digitală pentru Societate. Este un pariu pe termen lung pe care Cluj IT și partenerii săi din mediul academic și cel de afaceri îl propun Regiunii Nord-Vest: digitalizarea, ca fundament al noilor strategii de dezvoltare organizațională și de business, va genera beneficii pentru cei care se angajează pe acest drum.

De astăzi suntem aici pentru a asista, gratuit, pe cei interesați de un asemenea parcurs. Mai sunt câțiva pași de făcut de autoritățile din România, iar odată aceste formalități încheiate vom putea trece la treabă.”, a spus Andrei Kelemen, CEO-ul Cluj IT Cluster.

Un moment interesant pe agenda CID2023 este cel dedicat cooperării cu Japonia, în 24 mai. Este o perspectivă interculturală, într-un panel moderat de Daisuke Kudo (JETRO J-Bridge Facilitator) și Andrei Kelemen (CEO Cluj IT). Printre vorbitorii din acest panel se află Excelența Sa Hiroshi Ueda (Ambasadorul Japoniei în România), Shigeyo Nishizawa (Director General JETRO – Bucharest office), Kensuke Nakajima (Social Innovation Evangelist, Mitsubishi UFJ Research & Consulting) și Radu Airinei (Tora).

Soluţii pentru afaceri

Soluțiile pentru afaceri, oferite de ecosistemul Cluj IT, sunt dezbătute în 25 mai, la Grand Hotel Italia, într-un panel moderat de Cosmin Porumb (Hypermedia) și Paula Comănescu (DIH4Society). Printre cei care au acceptat invitația de a vorbi în acest panel sunt: Eva Marina (20Robots), Ovidiu Pintea (Optima Group), Bogdan Ciotlăuș (efectRO), Ionuț Tepeneu (eta2u), Ovidiu Chiș (AlfaSoftware), Andrei Pusoiu (CT Defence), Alin Farcaș (Arqes),  Andras Killyeni (Accenture).

Despre Cluj-Napoca, se vorbește de ani buni ca despre un oraș al inovării, motiv pentru care organizatorii au pregătit, în agenda CID din acest an, un moment special dedicat ”Inovării Made in Cluj”. Panelul de discuții are loc în 26 mai și este moderat de Cătălin Briciu (Linnify). Printre vorbitori se află Florin Pop (Primainvest Capital Management), Emilia Botezan (Primăria Cluj), Oana Buzatu (C-EDU), Cristian Dascălu (Techcelerator), Laura Cernău (UBB) și Cristian Otgon (ADR NV).

În paralel cu panelurile de discuții, organizatorii CID2023 au pregătit și mai multe workshop-uri, printre care cel dedicat dezvoltării de Produs, susținut de profesorul Stelian Brad, președintele Cluj IT Cluster sau cel de ERP pentru avansați, susținut de Cristian Pavel, CEO Alfa Software S.A.

Cluj Innovation Days s-a impus de-a lungul timpului ca un eveniment major în industria IT din țara noastră.

Informații detaliate despre activităţile din timpul conferinţei se pot obține accesând website-ul: https://clujinnovationdays.com.

Dacă doriți să revedeți principalele momente de la ediția aniversară Cluj Innovation Days, care a avut loc anul trecut, vă invităm să accesați acest link.

Cluj Innovation Days este susținut de: Banca Transilvania, 20Robots și Morphoza.

Articol publicat în cadrul unui parteneriat. Site-ul nostru este partener media al Cluj Innovations Day pentru al doilea an consecutiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Kevin Doukouré, mijlocaș ivorian campion cu Farul, legitimat de FC Argeș

Kevin Doukouré, un mijlocaș central campion cu Farul Constanța,...