Proiectul sportiv iniţiat de Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, cu sprijinul Primăriei Mioveni, Asociaţiei Judetene„Sportul pentru toţi” Argeş, Primăriei Piteşti şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, sponsor oficial Decathlon Piteşti  – „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” – a  ajuns la cea de-a cincea ediţie, derulându-se în perioada 4 octombrie – 14 decembrie.

          Scopul acţiunii este de a atrage cât mai mulţi elevi către sport, în sprijinul dezvoltării ariei de selecţie pentru practicarea sportului de performanţă. De asemenea, prin acest proiect, se urmăreşte educarea tinerilor către un stil de viaţă activ şi îndrumarea lor către sportul de echipă.

          Competiţia se desfăşoară la mai multe ramuri – baschet fete şi băieţi, handbal fete şi băieţi, volei fete şi băieţi şi fotbal fete – la care se pot înscrie elevi nelegitimaţi la vreun club la disciplina la care participă, meciurile fiind arbitrate de profesori de educaţie fizică şi sport în etapele preliminare şi de către arbitri acreditaţi în fazele semifinale şi finale ale campionatului.

La fiecare ediţie, interesul elevilor de a participa este mare, în acest an înscriindu-se 287 de echipe, fiind implicaţi aproximativ 2900 de copii din mediul urban şi rural.

La fiecare ediţie, interesul elevilor de a participa este mare, în acest an înscriindu-se 287 de echipe, fiind implicaţi aproximativ 2900 de copii din mediul urban şi rural.
La această ediţie, vor avea loc două eveimente de debut ale proiectului „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!”. Prima se va desfăşura vineri, 4 octombrie, la ora 12.00, în sala de sport a Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Mozăceni, cu meciuri de handbal fete şi băieţi și fotbal fete, categoria gimnaziu rural. A doua va fi sâmbătă, 5 octombrie, ora 10.00, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Mioveni, şcoală care va găzdui meciul de fotbal fete, categoria gimnaziu urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here