Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dăncilă, fostul crainic TV Nelu Barbu, a anunţat azi că executivul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor şi terenurilor, proprietate privată, de pe primul tronson al viitoarei autostrăzi Piteşti-Sibiu.

Acesta se întinde de la centura Sibiului până în localitatea Boiţa, la intrarea în defileul Oltului.

Guvernul are alocată pentru aceste exproprieri suma de 5 milioane de lei, care ar urma să fie plătită proprietarilor celor aproape 1.300 de case şi terenuri din zona pe unde va trece autostrada, situate pe raza localităţilor Şelimbăr, Tălmaciu şi Boiţa din judeţul Sibiu.

Tronsonul de circa 14 km dintre Sibiu şi Boiţa va fi construit de concernul austriac Porr Construct Gmbh şi de subsidiara sa din România, Porr Construct SRL.

Valoarea contractului, semnat în aprilie anul acesta, este de 612,64 milioane lei, fără TVA. Proiectarea va dura un an, deci şantierul va fi deschis efectiv în mai 2020, dacă exproprierile vor fi efectuate în timp util.

Termenul de execuţie este de trei ani, deci tronsonul va trebui deschis în mai 2023, cel mai devreme.

Cei de la Asociaţia „Pro Infrastructură” au evocat chiar posibilitatea ca lucrările să înceapă încă din acest an, însă, deocamdată, şansele ca acest lucru să se întâmple par reduse.

Imaginea este de la lucrările la autostrada Moldovei (centura Bacău) şi e doar cu titlu descriptiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here