Un incendiu masiv a izbucnit în această dimineaţă, în zorii zilei, în cartierul Exerciţiu din Piteşti. Focul a izbucnit, iniţial, de la instalaţia de gaz a unei autorulote.

Vehiculul recreaţional a fost rapid cuprins de flăcări. Ulterior, acestea s-au propagat la încă un autoturism, parcat în apropiere.

Ulterior, căldura emanată de flăcările ce cuprinseseră autorulota şi a doua maşină s-au extins şi au afectat serios alte trei autoturisme parcate în apropiere.

Pompierii au deplasat la locul incendiului două maşini de stingere şi au localizat, apoi stins incendiul, însă, pagubele au fost considerabile.

Autorulota şi prima maşină la care se extinseseră flăcările au ars în proporţie de 80%, a informat biroul de presă al ISU Argeş. Celelalte trei maşini afectate de incendiu au suferit pagube de mai mică anvergură.

Intervenţia pompierilor de la ISU Argeş a fost dificilă

Cauza probabilă a producerii incediului rezidă într-o neetanşeitate a sistemului de alimentare cu gaz de la butelia autorulotei.

Potrivit legislaţiei româneşti – armonizată, din acest punct de vedere cu cea europeană – la rulote şi autorulote nu e prevăzută vreo obligativitate legală de verificare periodică a etanşeităţii sistemului de alimentare cu gaz.

Nici măcar la ITP nu e prevăzută o astfel de verificare.

Unii proprietari fac astfel de verificări din proprie iniţiativă; unele rulote şi autorulote au ca dotare, opţională sau de serie, detectoare de scurgeri de gaz.

În ultimii ani, pe măsură ce parcul de rulote şi de autorulote creşte aproape geometric, astfel de incidente au devenit din ce în ce mai dese, pe fondul lacunei legislative menţionate.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here