Incendiu la bordul unui feribot suedez de pasageri şi marfă, care făcea legătura între Letonia şi Suedia

Date:

Share post:

Un feribot de pasageri şi marfă al companiei navale suedeze Stena Line, care circula pe ruta Ventspils (Letonia)-Nynäshamn (Suedia), a suferit ieri un incendiu la bord, în timp ce se afla în apropiere de insula Gotland, aparţinând Suediei, au transmis agenţiile de presă.

Incendiul care a fost semnalat la bordul feribotului Stena Scandica aparţinând companiei suedeze Stena Line, a avut loc, de fapt, la agregatul frigorific al unui autocamion transportat în cala vasului, a informat compania navală, printr-un comunicat de presă.

Feribotul Stena Scandica efectua o cursă regulată între Nynäshamn (Suedia) şi Ventspils (Letonia) şi se afla în apele teritoriale suedeze când focul a izbucnit pe una din punţile inferioare, unde sunt îndeobşte transportate camioanele.

„Focul a fost localizat… iar echipajul lucrează pentru a lichida focarul. Nu au fost raportate persoane rănite”, a informat compania Stena Line, care a mai precizat, de asemenea, că Administraţia Navală suedeză a fost informată despre incident, iar vase ale acesteia se află alături de feribotul Stena Scandica.

„Ne concentrăm pe a acorda tot sprijinul necesar pasagerilor şi membrilor echipajului”, a spus Stefan Elfström, director de Relaţii Publice al firmei transportatoare. Stena Scandica a fost parcată, ieri după-amiază, într-o zonă anume destinată, fără posibilitatea de a îşi mai folosi motoarele.

Sunt folosite generatoarele de urgenţă. Nave ale Administraţiei Navale suedeze, dar şi alte două feriboturi ale companiei Stena Line se află în apropierea feribotului avariat, pentru a oferi asistenţa tehnică necesară, a mai transmis compania respectivă.

Pe drum spre locul respectiv se află şi două remorchere ale Administraţiei Navale Suedeze, pentru a aduce feribotul avariat în portul Nynäshamn (circa 70 km sud de Stockholm).

Feribotul în discuţie a fost construit în anul 2005, pe un şantier naval din Italia, renovat total în 2022 şi transportă 241 de pasageri şi 58 de membri ai echipajului.

După mai multe ore de luptă cu flăcările, echipajul vasului a reuşit să stingă focul, iar ingineri şi mecanici veniţi de la ţărm au izbutit să pornească două dintre cele patru motoare ale feribotului. O parte a pasagerilor a fost evacuată cu ajutorul elicopterelor Pazei de Coastă suedeze la bordul unui alt feribot, Visby, care a sărit în ajutorul celui afectat de incendiu.

Operaţiunea de transferare a pasagerilor e, însă, îngreunată de faptul că Marea Baltică e foarte agitată, vântul bate puternic, iar valurile sunt înalte de câţiva metri.

Operaţiunile de salvare continuă şi azi.

Stena Line e una dintre cele mai mari şi mai respectabile companii navale suedeze, fondată acum 60 de ani, care asigură legăturile ţării peste Marea Baltică cu Danemarca, Letonia, Lituania, Germania şi Polonia, dar care operează rute şi în Anglia, Olanda, Franţa, Norvegia sau Irlanda de Nord.

Flota companiei constă în 28 de vapoare, care pot transporta, la un singur drum, sute de pasageri, precum şi autoturisme, TIR-uri şi chiar vagoane de cale ferată şi trenuri cu totul.

Accidentele de genul incendiului izbucnit la bordul vasului Stena Scandica sunt foarte rare, cel mult unul la câteva decenii.

Ştire în curs de actualizare.

sursa foto: Stena Line Sverige

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Muzica zilelor noastre: Nicu și ”ZAN”

Primu`, nimeni altu` decât Alifantis. Aproape de șaptezeci, dar...

De azi de la prânz, piteştenii nu şi-au mai putut plăti taxele şi impozitele locale online

Azi, începând de la orele amiezii şi până la...

Misoginism oltenesc la un consilier local din Dolj: ”Femeile sunt niște săgeți, le folosești și le arunci”

"Consiliul Local Coșoveni (judeţul Dolj - n.r.) urmează să...

Vasile Buhăescu, fost atacant la FC Argeş, Dinamo şi Steaua, a semnat cu o echipă de judeţ

Vasile Buhăescu, fost atacant cu multe sezoane la activ...

Guvernului nu prea-i pasă de victimele traficului de persoane. Ultima ordonanţă în acest sens are carenţe grave

Guvernul României a adoptat, recent, o ordonanţă care reglementează...

Accident rutier urmat de incendiu, azi noapte, la Piteşti. Un bloc a luat foc (foto/video)

Un accident rutier între două maşini, urmat de un...