Un incendiu de proporții a cuprins noapte trecută trei construcții (două case și o anexă) aflate în aceeași gospodărie, în localitatea Micești. La venirea autorităților două femei, locatare, cu vârsta de 50, respectiv 63 de ani, aveau atac de panică, motiv pentru care li s-a acordat pe loc ajutor medical.

În urma incendiului devastator au ars circa 150 mp din suprafața acoperișurilor celor două case și aproximativ 200 mp din suprafața acoperișului anexei. De suferit au avut și animalele din curte: doi porci au fost înăbușiți de fum și nu au mai putut fi salvați, iar un cal a fost evacuat la limită de pompieri. Printre pagubele materiale se găsesc și alte lucruri din gospodărie, precum lemne de foc, fân și alte bunuri, a informat biroul de presă al ISU Argeș.

Flăcările se puteau vedea de la mare distanţă, în noapte

Pe lângă cele două femei care au suferit atac de panică, o altă persoană a fost rănită, fiind zgâriată la un picior. Cu toate acestea, niciunul dintre locatari nu a avut nevoie să fie transportat la spital.

Potrivit autorităților, din primele investigații focul pare să fi pornit din cauza unui conductor de electricitate neizolat corespunzător.

Pentru a opri incendiul și a evita extinderea la casele din vecinătate au intervenit pompierii de la de la Detașamentele Mioveni, Pitești și Bradu, în total cu 8 echipaje cu 6 autospeciale de stingere, o autoscară și o ambulanță SMURD. De asemenea, una dintre autospeciale a fost folosită pentru a alimenta autospecialele de intervenție de la un hidrant din apropiere. Focul a fost stins definitiv abia în jurul orei 6, în această dimineaţă.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here