Un nou caz cutremurător, petrecut recent, vine să arunce, din nou, o pată întunecată asupra celor ce se petrec în secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean din Piteşti.

O tânără mamă din Piteşti îl acuză pe medicul de origine iraniană Ali Reza Zarbakhsh că din cauza îngrijirilor defectuoase ce i-au fost acordate (sau, mai degrabă, nu i-au fost), bebeluşul i-a murit în pântec înainte de a apuca să vadă lumina zilei.

Ar fi al treilea caz de acest gen, petrecut în mai puţin de un an de zile. Primul a fost tragedia similară care a lovit familia Fotache, din Moşoaia, anul trecut, caz despre care am relatat pe larg.

De cazul acesta se ocupă Poliţia şi Parchetul, ca urmare a plângerii făcute de mamă, dna Alina Fotache, la adresa medicului, dr. Iulian Andronic.

A urmat apoi episodul trist căruia i-a căzut victimă dna Beatrice Megherel, din Piteşti, care a reclamat faptul că a fost supusă unui tratament degradant, umilitor, în saloanele aceluiaşi spital, de către medicul dr. Ali Reza Zarbakhsh şi unele asistente.

Finalmente, dna Megherel şi-a rezolvat problemele de sănătate la Spitalul Elias din Capitală, reconfirmând, astfel, butada potrivit căreia cel mai bun medic din Piteşti e autostrada către Bucureşti.

Revenind la cazul dnei Sunita Anghel, redăm mai jos povestea tragică a dumneaei şi a familiei sale, aşa cum a făcut-o ea însăşi publică:

„Să vă gândiţi de 1000 de ori înainte de a-l mai recomanda pe domnul dr. Ali.. (Reza Zarbakhsh – n.r.). Mie personal mi-a distrus viaţa.

Vreau să împărtășesc tuturor mămicilor, femeilor, viitoare mămici, durerea prin care trece o femeie… dreptul de a-și ține copilul în brațe.

Vineri la ora 2 noaptea am venit la urgenţe fiind însărcinată în 36 săptămâni, de gardă fiind domnul doctor Ali … M-a întrebat ce urgenţă am.

I-am spus că de vineri dimineaţă copilul meu nu a mai mişcat şi am dureri de burtă. Mi-a spus că nu e urgență, ca am bătut drumul degeaba. La el urgență înseamnă să pierzi sânge sau lichid.

Mi-a facut un ecograf de 2 minute, în care s-a uitat dacă îi bate inima și mi-a spus să mă duc acasă că totul e bine şi să revin când e medicul meu de gardă.

Am plecat acasă, durerile au continuat, au devenit mai mari, până luni dimineaţă, când am revenit la urgențe. De garda era tot domnul Ali…

M-a recunoscut și pe un ton ironic m-a intrebat: „Iar nu mişcă copilul???”

Şi când mi-a facut ecograf din nou mi-a spus că copilul meu e mort, că nu îi mai bate inima”.

Orice alte cuvinte sunt de prisos, în faţa tragediei care a lovit această familie, dar şi citind lejeritatea cu care medicul acuzat ar fi tratat-o pe biata femeie.

Am transmis povestea tragediei familiei Anghel conducerii Spitalului Judeţean, cerând, cum e firesc, un punct de vedere asupra celor petrecute.

Încă nu am primit o astfel de opinie, însă, o vom publica de îndată ce-o vom fi primit.

În imaginea de sus, dna Sunita Anghel, însărcinată cu al doilea copil al familiei, care n-a mai apucat să se nască niciodată, în ciuda siguranţei de sine zeflemitoare a medicului Ali Reza Zarbakhsh.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here