Încă un pompier, salvator şi în afara orelor de serviciu

Date:

Share post:

„În după-amiaza zilei de 23.06.2019, pe Valea Oltului, între Boiţa și Lazaret (localităţi situate în judeţul Sibiu – n.r.), a avut loc un grav accident rutier între un autoturism și un camion”, a anunţat azi ISU Argeş.

În apropiere, în trafic, se afla și colegul nostru, plutonierul major Constantin Constantin, care mergea în județul Sălaj la un curs de perfecționare.

Observând amploarea evenimentului, cu misiunea de a fi salvator 24 de ore din 24, acesta nu a stat pe gânduri și a intervenit cu promptitudine.

Pentru că este paramedic, a trecut imediat la evaluarea victimelor, alături de echipajul medical sosit în același timp la fața locului.

A observat că șoferul încarcerat prezenta leziuni incompatibile cu viața și s-a ocupat de acordarea primului ajutor calificat celorlalte două victime. După sosirea echipajelor profesioniste a rămas conectat la intervenție și a acționat împreună cu colegii de la ISU Sibiu. 

Din păcate, bilanțul accidentului nu a fost în totalitate pozitiv: șoferul camionului a primit îngrijiri medicale la fața locului, pasagerul din autoturism a fost transportat la spital în stare de inconștiență, iar șoferul a fost declarat decedat.

Știm că nu suntem supraoameni și că, uneori, cu toate eforturile depuse, nu putem câștiga „lupta cu moartea”, dar știm că încercăm tot ce ne stă în putință, cu dăruire, curaj și emoție”, se mai arată în informarea celor de la ISU Argeş.

Consemnăm şi noi faptul, remarcând, din nou, faptul că angajaţii ISU nu au, practic, program de lucru, aşa cum avem cei mai mulţi dintre noi. Ei sunt salvatori 24 de ore din 24.

Fapt pentru care merită din plin respectul şi consideraţia noastră, a tuturor.

sursa foto: ISU Sibiu

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ofiţer de Poliţie, ginere al primarului din Vultureşti, Liviu Poşircă, reţinut de DNA

# În ultima perioadă DNA-ul a început să tureze...

Vile istorice din Câmpulung care spun povești de viață impresionante

În Câmpulung Muscel arhitectura este uimitoare, este superbă și...

Toţi trei puştii aduşi de la Gaz Metan Mediaş au semnat azi contracte cu FC Argeş

Clubul FC Argeș a oficializat transferurile jucătorilor Horațiu Răzvan...

Teatrul zilelor noastre: ”Bătrână, da’ bună” oricând!

 ”Proaspătă și azi la vreo optzeci și.” Cu lipici...

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...