Încă un nătâng ajuns pe cai mari: Dinu Gîndu, noul director al Institutului Cultural Român din Lisabona (video amuzant)

Date:

Share post:

La audierile de miercuri, din Parlament, candidatul pentru postul de director al Institutului Cultural Român (ICR) din Lisabona, Dinu Gîndu, n-a fost în stare să ofere niciun nume de scriitor român a cărui operă o va promova în Portugalia. De fapt, n-a fost în stare să ducă nicio frază, corect, până la capăt.

Domnul Dinu Gîndu este gălăţean de obârşie şi e membru de vază al PNL. Aşa a ajuns să fie propus pentru şefia ICR Lisabona, deşi nimic din activitatea sa profesională sau din pregătirea sa nu l-ar recomanda să se ocupe de destinele unei instituţii de cultură.

A absolvit Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi are la activ un master în Ştiinţe Politice la Institutul Academic Postuniversitar „Ovidiu Şincai” din Bucureşti, un fel de şcoală de cadre de tip Ştefan Gheorghiu a PSD-ului.

„Activitatea profesională a lui Dinu Gîndu este legată de Galați, unde a lucrat peste 10 ani la Casa de Cultură a Studenților și la Universitatea „Dunărea de Jos”.

La nivel central, a fost director general la Secretariatul General pentru Românii de Pretutindeni, consilier la Ambasada României din Buenos-Aires şi director al Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni”, au scris colegii de la ziarul gălăţean Viaţa Liberă.

Dinu Gîndu a obținut, cum, necum, avizul favorabil al Comisiei de Cultură a Parlamentului, după nişte audieri comice, aşa că omul e deja director cu acte în regulă al ICR la Lisabona, în ciuda faptului că pare de-a dreptul nătărău.

Merită, însă, să urmăriţi un scurt clip video din cadrul audierii domniei sale, din faţa Comisiei de Cultură a Parlamentului. E mai savuros decât un articol de pe vremuri, din revista Urzica.

sursa video: Tik tok; sursa foto: Facebook/Dinu Gîndu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...