Ieri, într-o emisiune televizată la postul Digi24, ministrul Culturii, dl Daniel Breaz, a demonstrat că nu e cu nimic mai Breaz decât colegii domniei sale de Guvern, comiţând următoarea enormitate:

„Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca și cadru didactic….eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care (corect, pe care – n.r.) l-a dat România…”

N-a fost singura chiflă memorabilă servită ţării, în direct, de acest domn care conduce, vai, Cultura.

Au mai urmat alte câteva cacofonii, de tipul „cred că câteva”.

Replicile nu au întâziat să apară: organizatorii festivalului internațional de arte C’Art Fest au scos deja de la imprimat câteva tricouri conţinând inscripţii care să îl ajute pe dl ministru al Culturii, dar şi pe alţi colegi de-ai săi de cabinet, să se exprime corect în româneşte.

„Mâine trimitem tricoul (cel din imagine – n.r.) prin curier pe adresa Ministerului Culturii și Identității Naționale. Domnule ministru, fiți pe fază! Vă sună curierul când ajunge la poartă”, au scris organizatorii festivalului numit, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Nu e prima dată când actualul ministru al Culturii intră prin alunecare, din spate, la biata limbă română.

Cum confundă ministrul Culturii ştafeta cu ştacheta

Cu puţin timp după instalarea sa în funcţie, dl Breaz se declara mândru că ţara noastră preia de la Austria „ştacheta” preşedinţiei rotative a Consiliului Europei.

Dl Daniel Breaz este de meserie profesor de matematică şi e rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here