În urmă cu aproximativ o lună, ediţia în limba română a cunoscutei publicaţii americane Newsweek dezvăluia, printre altele, că deputatul PSD de Argeş, Mircea Drăghici, care deţine şi funcţia de trezorier al partidului, a folosit fondurile PSD pentru a achiziţiona, pentru uzul său şi al soţiei, trei automobile de lux Mercedes.

Dezvăluirile despre afacerile familei Drăghici cu banii PSD

Iniţial, deputatul Drăghici şi soţia sa Georgiana i-au ameninţat pe cei de la Newsweek cu instanţa de judecată, solicitându-le să şteargă articolul respectiv de la site-ul publicaţiei. Răspunsul directorului Newsweek România, Sabin Orcan, a fost clar: „Nu ştergem nimic”.

Mai mult, jurnaliştii au obţinut de la autorităţile statului informaţia că dezvăluirile în cauză au stat la baza deschiderii (a încă) unui dosar penal pe numele deputatului de Argeş Mircea Drăghici.

Trezorierul PSD, propus ministru al Transporturilor, dosar penal după dezvăluirile Newsweek

„Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări în legătură cu persoana care face obiectul solicitării dumneavoastră”, a informat Parchetul numit.

Drăghici e judecat într-un alt dosar de corupţie

Deputatul Mircea Drăghici mai e judecat şi într-un alt dosar, numit de presă „Dosarul Consultanţa”.

Soţii Drăghici, încă un dosar penal în familie
Soţii Drăghici, încă un dosar penal în familie

„În contextul în care, la nivel naţional, regional, judeţean s-au elaborat Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, Planul de Dezvoltare a Regiunii Sud-Muntenia, respectiv Programul Operaţional Multianual al judeţului Argeş şi era necesar ca şi autorităţile locale să îşi planifice şi să îşi stabilească obiectivele de dezvoltare a comunităţii locale pentru perioada 2007-2013, inculpatul Nicolescu Constantin (fost senator şi preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, omul care l-a făcut pe Drăghici politician – n.r.), în baza înţelegerii cu inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, a identificat şi pus în aplicare un mecanism fraudulos prin care au fost încheiate contracte de servicii de consultanţă şi elaborare strategii de dezvoltare locală de autorităţile publice locale cu o anumită entitate – SC European Project Consulting SRL Bucureşti – în care era interesat inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite pentru entitatea respectivă şi pentru acesta din urmă, cu consecinţa producerii unui prejudiciu în bugetul unităţilor administrativ teritoriale”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Procurorii DNA ceruseră pentru deputatul Drăghici o pedeapsă de şapte ani de închisoare, însă, Curtea Supremă l-a achitat. Decizia nu este definitivă, mai existând o cale de atac, de care, din câte ştim, DNA a şi uzat.

Şi Georgiana Drăghici are probleme penale

Georgiana Drăghici, soţia deputatului, a fost jurnalistă la un ziar local acum dispărut, consilier al eurodeputatei PSD Daciana Sârbu şi cadru didactic la Facultatea de Jurnalism a Universităţii din Piteşti.

Ea a fost trimisă în judecată anul trecut, fiind acuzată că, în perioada în care era preşedinte al tineretului PSD din Argeş, împreună cu finul său, Cristian Meleşteu, fost director al Casei Studentului din Piteşti, ar fi organizat o tabără pentru studenţii „sportivi”, dar care, în realitate, a fost una de partid, plătită din banul public.

sursa foto: Lucia Olteanu, Adi Bar/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here