Partidele politice USR şi PLUS, conduse de Dan Barna, respectiv Dacian Cioloş, au căzut de acord, azi, să meargă pe liste comune (Alianţa 2020 USR-PLUS) la alegerile din anul acesta şi la cele locale şi generale de anul viitor.

Cele două partide au mai decis ca şeful USR, dl Dan Barna (foto), să fie candidatul comun la alegerile prezidenţiale din toamna aceasta.

Dan Barna are 44 de ani, e de loc din Sibiu şi e absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii (de stat) din Bucureşti. Vorbeşte engleză, franceză şi italiană şi a lucrat ca expert, formator şi consultant în mediul privat, în sectorul programelor de finanţare europeană şi ONG.

Până acum, în cursa pentru Cotroceni şi-au mai anunţat intenţa fermă de a candida actualul preşedinte, dl Klaus Iohannis (susţinut de PNL), şi liderul partidului ALDE, dl Călin Popescu-Tăriceanu.

Principalul partid de la Putere, PSD, a decis doar că nu va susţine candidatura dlui Tăriceanu, ci va veni cu un candidat propriu, pe care încă nu l-a desemnat.

Foarte probabil, va candida actualul premier, dna Viorica Dăncilă, care s-a declarat dispusă, dacă „partidul o va cere”.

Revenind la înţelegerea de azi dintre partidele USR şi PLUS, dacă Dan Barna va câştiga preşedinţia, atunci îl va nominaliza premier pe şeful PLUS, fostul comisar european şi fost prim-ministru, Dacian Cioloş.

sursa foto: Dan Barna/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here