Încă un bebeluş mort după o naştere ratată, la Ginecologia Spitalului Judeţean din Piteşti

Date:

Share post:

Încă un prezumtiv caz de nepricepere medicală cu urmări grave s-a petrecut, zilele trecute, la Spitalul Judeţean din Piteşti, mai precis la secţia de Obstetrică-Ginecologie.

O tânără mamă din Argeş reclamă faptul că a fost tratată greşit şi că, din cauza nepriceperii medicului curant (dr. Iulian Andronic), bebeluşul nou-născut a trebuit transportat de urgenţă la un spital din Bucureşti, unde a şi murit.

Redăm mai jos fragmente din păţania mamei respective, aşa cum a descris-o cumnata ei, dna Andreea Andre, din Lăzăreşti (postarea integrală, aici https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=323525519094597&id=100043114535403).

„… Cumnata mea a născut la județean pitești acum 2 saptamani, toată sarcina a decurs normal, a venit si momentul mult asteptat sa aduca pe lume bebelina, ghinionul a fost ca nu a nimerit un medic de gardă asa cum ar fi trebuit să fie…

După ce a ajuns la județean, i sa facut consult ecografic pentru a vedea starea bebelinei, totul a decurs normal,i sa spus ca bebe este bine,urmează să nască natural asa cum vroia si ea; buuun, a fost preluată de asistenta pentru a fi pregătită de naștere,

De gardă era domnul dr. Iulian Andronic; cumnata mea avea placenta joasă asta se știa si scria si in fișa de gravidă, Se pare ca domnul dr nu a ținut cont de acest aspect si i-a facut control (vaginal) apăsând tare.

Ea a simțit durere clar și a început să sangereze, la un interval scurt de timp a urcat o din nou pt control.. la fel, cu durere si sangerare, de aici începe groaza…A facut hemoragie.

I-a rupt placenta, în acest timp ce credeti?! Domnul doctor ii făcea testul COVID ea fiind cu hemoragie….sunt atât de revoltată incat imi vine sa urlu 😔 😭😭

De ce nu i s-a facut test COVID înainte de a intra in incinta spitalului sau in incinta sau la camera de urgențe sau eu stiu …?

Ca sa închei, va spun cu durere in suflet ca bebelina noastră nu a supraviețuit, desi a luptat mititica de ea pana la Bucuresti, unde a fost transportată de urgență…i-au fost inundate toate organele din cauza acestei nepasari….

Vrem cu toată inima sa va feriți de acest domn doctor.

… daca noi nu mai putem face nimic….faceti voi iubite mamici, salvați-vă ingerasii din mâinile acestui doctor, va implor… ajutati-ne sa salvăm mamicile si viețile bebelusilor ce urmează să vină pe lume ….

Cum in Câmpulung nu este sala de nașteri din cauza acestui nenorocit de virus, sute si mii de mamici urmează să nască la Județean, la Pitești”.

Medicul Iulian Andronic are antecedente

Nu este nici pe departe primul astfel de caz dureros petrecut la secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean din Piteşti, în ultimul an.

La mijlocul lunii iunie, dna Beatrice Megherel a reclamat modul umilitor în care a fost… să zicem, „tratată”, de un alt medic ginecolog de la Judeţean, dr. Ali Reza Zarbakhsh.

Iar cu trei luni mai înainte, tragedia care a lovit familia Fotache, din Moşoaia, a avut la origine tot un ginecolog de la Judeţean, pe dr. Iulian Andronic, cel despre care e vorba şi în decesul bebeluşului despre care relatăm azi.

Deşi a sesizat medicul de mai multe ori că sarcina nu decurge normal, dna Alina Fotache a fost trimisă acasă, i s-au prescris doar câteva calmante, iar urmarea a fost că pruncul ei a venit pe lume mort.

În cazul dnei Megherel, conducerea Spitalului Judeţean a conchis că de vină e… pacienta însăşi.

Dna Fotache a avut curajul să se lupte cu sistemul şi l-a reclamat pe medicul Andronic la Colegiul Medicilor şi la Parchet.

Din februarie şi până acum, însă, niciun rezultat concret; ancheta pare să bată pasul pe loc.

Cazul depre care am relatat azi a fost adus la cunoştinţa conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. De îndată ce vom avea o poziţie oficială din partea managementului spitalului, o vom publica.

O observaţie: deşi acest caz este al doilea în care dr Iulian Andronic este acuzat de malpraxis, în decurs de numai câteva luni, mai multe mame au subliniat, în comentariile lor la postarea dnei Andreea Andre din Lăzăreşti, că au născut cu dr. Andronic, la Spitalul Judeţean Piteşti, şi au fost tratate corect de medicul respectiv.

Mai mult, doamnele respective au avut doar cuvinte de laudă cu privire la prestaţia şi atitudinea dr. Andronic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular