Încă o victorie pentru deputatul Aurel Bălăşoiu, împotriva trioului Năstase-Sabie-Mihăilescu: Terenurile de la Căteasca se întorc la Rociu

Date:

Share post:

# După mai mulţi ani de „coşmar”, care au însemnat termene de judecată, expertize, anchete penale, actualul deputat PSD Argeş, Aurel Bălăşoiu (foto sus), fost primar al comunei Rociu, a obținut săptămâna trecută o victorie de etapă la Curtea de Apel Piteşti, acolo unde instanța a acceptat cererea de revizuire în ceea ce privește cele 620 de hectare de teren, care fuseseră cedate comunei Căteasca, în urma unei expertize trucate care a fost făcută de expertul Cristinel Florin Mihăilescu, condamnat de altfel la închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă.

# Urmează ca dosarul să se reîntoarcă spre rejudecare la Tribunalul Argeş şi efectuarea unei alte expertize, însă este posibil ca terenurile să se întoarcă la comuna Rociu.

Au trecut câţiva ani buni de când este în desfășurare un litigiu între comunele Rociu şi Căteasca, pe tema a 620 de hectare de teren. Litigiul a început în momentul în care Prefectura Argeş a inițiat, prin fostul ei secretar, Ionel Voica, un proces pentru limitele de hotar între comunele Rociu, Căteasca, Suseni şi Oarja, deşi niciuna dintre comune nu solicitase acest lucru.

Era vorba de vreo 26 de hectare de teren, însă finalul procesului a fost unul de coşmar pentru comuna Rociu.

# Intră în scenă avocatul Sabie şi expertul Mihăilescu

Cum într-un astfel de litigiu era nevoie de efectuarea unei expertize, instanţa l-a desemnat pe expertul din Curtea de Argeş, Cristinel Florin Mihăilescu, care se apucă de treabă şi întocmește două expertize.

Expertul Cristinel Florin Mihăilescu, omul căruia i-a dat cu virgulă la unele expertize

Comuna Căteasca, condusă şi atunci, ca şi acum, de primarul Florin Liviu Năstase, l-a avut ca apărător pe avocatul Florin Sabie, iar una dintre instanțele de judecată a dat o hotărâre halucinantă ţinând cont de expertizele lui Mihăilescu: Căteasca s-a ales cu 620 de hectare de teren de la Rociu.

Șocanta hotărâre l-a determinat pe actualul deputat, la acea vreme primar, Aurel Bălăşoiu, să încerce să scoată adevărul la suprafață, edilul susținând tot timpul că expertul nu a ținut cont de anumite aspecte în momentul în care a întocmit acele expertize, care au fost făcute în favoarea comunei Căteasca.

#Dosar penal pentru Mihăilescu

Chiar dacă a tot cerut revizuiri peste revizuiri la Curtea de Apel Piteşti, fiind susținut şi de primarul de la Suseni, Bălăşoiu a pierdut toate revizuirile, instanța considerând că nu sunt motive de noutate. În acest caz singura soluție rămasă a fost ca actualul deputat să depună o plângere penală împotriva expertului Mihăilescu, pe motiv că a mințit instanța de judecată cu ale sale expertize.

Avocatul Florin Sabie

S-a constituit un dosar penal, iar organele de anchetă au fost tot timpul pe urmele lui Mihăilescu şi ale apropiaților săi, aşa cum apare şi din rechizitoriul întocmit de unul dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, care a susţinut că expertul din Curtea de Argeş a întocmit acele expertize în favoarea comunei Căteasca, a încercat să ascundă anumite probe în timpul anchetei şi încerca să rezolve situația ca să nu aibă el probleme.

S-a înşelat amarnic, căci anchetatorii au lucrat profesionist şi au scos la suprafață toate „măgăriile” făcute de expertul Mihăilescu şi, mai mult, în timpul anchetei au fost efectuate alte expertize care au demonstrat fără echivoc că Mihăilescu greșise intenționat.

# Condamnat şi fără dreptul de a mai profesa

Chiar dacă a trebuit să suporte unele „bârfe” din partea unor colegi de partid şi nu numai, pe motiv că i-a făcut plângere penală expertului din Curtea de Argeş, fapt de neînțeles, Bălăşoiu şi-a văzut mai departe de treabă.

Mihăilescu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, iar la sfârșitul procesului a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi interzicerea dreptului de a mai profesa.

# Punct şi de la capăt

Condamnarea lui Mihăilescu a însemnat o nouă cerere de revizuire, asta în condițiile în care acum exista un motiv temeinic şi anume condamnarea penală a expertului. De această dată zicala “mortul nu se mai întoarce de la groapă”, nu se mai aplică, căci Aurel Bălăşoiu a reuşit ceea ce puțini credeau, şi anume să lupte până la capăt cu un sistem de care nu a vrut să se lase învins.

La începutul săptămânii trecute, magistrații de la Curtea de Apel Piteşti au admis cererea de revizuire, aşa că dosarul va fi reluat de la capăt, iar până la finalizarea procesului, lucrurile revin la forma iniţială dinainte de iniţierea acţiunii de Prefectură, adică cele 620 de hetare de teren revin la Rociu.

# Mihăilescu a rămas condamnat

În încercarea de a scăpa de condamnare cu suspendare, expertul Mihăilescu şi-a încercat norocul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde a depus, prin intermediul apărătoarei sale, un recurs în casaţie, împotriva sentinţei de la Judecătoria Piteşti, însă acesta i-a fost respins, aşa că expertul este pe cale să spună adio meseriei sale.

Adi ILINCA

Articol preluat din săptămânalul Impuls de Argeş, ediţia apărut în data de 25 septembrie 2022
sursa foto: Impuls de Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...