După un start bun în grupa de calificare de la turneul olimpic de fotbal – am bătut Honduras cu 1-0 – naţionala condusă de Mirel Rădoi a jucat în această după-amiază cu Coreea de Sud, echipă care cedase în prima etapă în faţa necunoscuţilor din Noua Zeelandă, o ţară fără niciun fel de pretenţie în materie de fotbal.

În caz de victorie, România avea asigurată calificarea în faza superioară a competiţiei. Iar victoria părea la îndemână. Chiar dacă pe cei din Honduras, prcatic, nu i-am bătut noi, pentru că n-am tras nciun şut pe poarta lor, ci s-au bătut singuri, dându-şi un autogol stupid după un corner.

Pe teren, însă, coreeni ne-au reamintit că fotbalul nostru este într-un continuu regres din 1989 încoace: asiaticii au fost superiori alor noştri la absolut toate capitolele şi au controlat jocul de la început până la final. Au deschis scorul în prima repriză, printr-un autogol al căpitanului nostru, Marius Marin, apoi, după pauză, au mai marcat o dată, după ce România a rămas în 10 oameni, prin eliminarea lui Ion Gheorghe, pentru cumul de galbene.

Există păreri că arbitrul venezuelean ar fi acordat uşor cele două galbene şi, implicit, pe cel roşu. Aşa o fi, dar oricum nu a contat deloc asta. Coreenii ne-au dominat categoric şi când eram în 11, şi când eram în 10, iar senzaţia lăsată de jocul deplorabil al României a fost aceea că luam bătaie şi dacă jucam noi în 11 şi adversarul în 10.

Cireaşa pe tortul umilinţei de azi a venit pe final de meci, în minutul 83, când Grigore a făcut un fault în careu, iar penalty-ul dictat (corect) a fost transformat fără probleme. Iar după numai câteva minute, o altă „cireaşă”: s-a făcut 4-0 pentru coreeni, după o acţiune simplă, printre fundaşii noştri pe post de jaloane.

Aioani n-a avut nicio şansă de la punctul cu var

Scorul putea fi, însă, şi mai mare, pentru că apărarea noastră a arătat ca o felie de brânză şvaiţer, plină de găuri, cu fundaşi întrecându-se în gafe şi ezitări de curtea şcolii. Noroc că asiaticii nu s-au mai omorât cu firea.

Înaintea ultimelor meciuri din grupe, toate cele patru echipe se află la egalitate de puncte, cu câte 3, pentru că Honduras a bătut azi Noua Zeelandă cu 3-2. O victorie cu Noua Zeelandă, în ultimul meci, ne-ar aduce 100% calificarea dar, având în vedere cum au jucat tinerii fotbalişti români azi, speranţe sunt puţintele.

sursa foto: capturi video TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here