După cum toată presa a informat, inclusiv noi, ieri preşedintele Klaus Iohannis a rostit un discurs, la finalul unei şedinţe cu miniştri ai cabinetului condus de prim-ministrul Florin Cîţu, în care a anunţat o serie întreagă de măsuri de relaxare a restricţiilor anti-Covid, valabile de mai multe luni.

Între aceste măsuri de relaxare se numără, potrivit preşedintelui, şi permiterea accesului suporterilor pe stadioane, la manifestări sportive în aer liber, în limita a 25% din capacitatea fiecărei arene.

Firesc, microbiştii din întreaga ţară se întreabă dacă din 15 mai încolo vor putea urmări din tribune meciurile de fotbal. La noi e cazul jocului de duminică, 16 mai, contra celor de la Dinamo. Cu atât mai mult cu cât FC Argeş-Dinamo e un duel de tradiţie al fotbalului românesc, care a umplut mereu tribunele la Piteşti.

Deocamdată, însă, neexistând niciun temei legal de a deschide porţile stadioanelor (declaraţiile şefului statului nu ţin loc de decrete sau legi), Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că aşteaptă un astfel de document.

„Liga Profesionistă de Fotbal ține să-și manifeste totala disponibilitate în a aplica imediat măsurile anunțate de Președintele României, Excelența Sa Klaus Werner Johannis, în conferința de presă susținută joi, 13 mai, referitoare la accesul spectatorilor pe stadioane.

Astfel, de îndată ce Inspectoratul General pentru Situații de Urgență,  Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății vor publica normele și procedurile aferente, LPF va determina, împreună cu cluburile membre, aplicarea acestora cu celeritate”, a anunţat azi LPF, printr-un comunicat de presă.

Măsurile de relaxare anunţate ieri de preşedintele Iohannis vor face, în această seară, obiectul discuţiilor finale în cadrul unei şedinţe de Guvern. Acolo se va decide ce şi cum, iar după publicarea în Monitorul Oficial va fi ceva cert. Deocamdată, sunt doar declaraţii, bune intenţii etc.

Aşa că sunt şanse mari ca meciul FC Argeş-Dinamo să se joace, ca şi până acum, cu porţile închise pentru spectatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here